Έντυπη Έκδοση

Παραίτηση στη Φεράρι

Ενα μεγάλο κεφάλαιο έκλεισε από χθες για τη Φεράρι, καθώς παραιτήθηκε ο Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμελο, πρόεδρος τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και της ομάδας της Φόρμουλα 1 ύστερα από 23 χρόνια στα ηνία, με τον αντικαταστάτη του να είναι το «μεγάλο αφεντικό» της FIAT Group, Σέρτζιο Μαρκιόνε.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η FIAT Chrysler, ευχαρίστησε τον 67άχρονο για την προσφορά και παρουσία του στην εταιρεία, ενώ λίγο αργότερα, γνωστοποιήθηκε πως η επίσημη παρουσίαση και ανάληψη καθηκόντων από τον αντικαταστάτη του θα γίνει στις 13 Οκτωβρίου στην Αμερική, όπου η Φεράρι θα γιορτάζει τη συμπλήρωση των 60 χρόνων ζωής.

Ο Μοντετζέμολο ωστόσο, πλήρωσε τα «σπασμένα» της απουσίας τίτλων από τη σκουντερία τα τελευταία 6 χρόνια, με τον Σέρτζιο Μαρκιόνε, λίγες μέρες νωρίτερα να έχει αφήσει αιχμές εναντίον του: «Ο Μοντετζέμολο έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στα οικονομικά, αλλά είμαστε στη Φεράρι και ο επικεφαλής κρίνεται από το αθλητικό σκέλος. Εμείς έχουμε τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο και δεν κερδίζουμε εδώ και έξι χρόνια», ήταν τα λόγια του 62άχρονου Ιταλοκαναδού.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις
Μηχανοκίνητος αθλητισμός