Έντυπη Έκδοση

Σε λίγο διαγνωστικές εξετάσεις με... selfie

** Από κείμενο της Βάσως Γιλδίζη στο www.imerodromos.gr

«Αν είναι δυνατόν! Κοίτα να δεις τι έκαναν οι Ελληνες όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε μέρα πήγαιναν και σε ένα διαγνωστικό κέντρο και να τα τεστ Παπανικολάου, και να οι μαστογραφίες, και να οι εξετάσεις για προστάτη, και να οι μαγνητικές τομογραφίες!

Δουλειά δεν είχε ο διάολος πήγαινε και εξεταζόταν. Οι διαγνώσεις; Ενα βουνό. Τα έξοδα; Δύο βουνά! Για να μη πω "ολόκληρες οροσειρές" που κατέληξαν να φαλιρίσουν τα ταμεία και να οδηγήσουν την χώρα στο ΔΝΤ. Βέέέβαια! Τώρα σε όλο αυτό το ανεκδιήγητο και ακατανόητο χόμπι των Ελλήνων να τρέχουν κάθε μέρα για εξετάσεις μπαίνει επιτέλους φραγμός. Τέρμα! Πάπαλα!

"Πρέπει να υπάρχει ένας φραγμός σε αυτό, γιατί αλλιώς θα μπορεί να πηγαίνει κάποιος κάθε μέρα" είπε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης στο ραδιόφωνο "Παραπολιτικά FM". Ο υπουργός μίλησε για "κατάχρηση των μαγνητικών" στη χώρα μας και κατά τη συνήθη πρακτική του προκατόχου του Α. Γεωργιάδη πέταξε τη γνωστή καραμέλα στον αέρα ότι "στην Γερμανία" (...) κάνουν λιγότερες μαγνητικές απ' ό,τι στην Ελλάδα.

Ο Βορίδης τόνισε δε ότι από δω και στο εξής όποιος δεν πληροί τα αυστηρότατα ηλικιακά και σε κάποιες περιπτώσεις κληρονομικά κριτήρια δεν θα καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ και "θα πληρώνει από την τσέπη του".

(...) Προσπάθησα να την φανταστώ την κατάσταση που περιγράφει ο υπουργός. Αργόσχολες να τρέχουν κάθε μέρα για τεστ ΠΑΠ και μαστογραφίες. Ανέργους να χτυπάνε 8ωρο στα διαγνωστικά κέντρα και να εξετάζονται διαδοχικά για αυχενικό και προστάτη και τούμπαλιν. Τον κατά φαντασία ασθενή να ζητάει μαγνητικές και πράσινα άλογα για κάθε ψωρο-κρακ-κρακ που ακούει όταν γυρίζει το κεφάλι (...).

Πρωτάκουστες απαιτήσεις έχουν οι πολίτες αυτής εδώ της χώρας, και δη οι ασφαλισμένοι.

Τέλος πάντων, τέρμα όλα αυτά τώρα, μπαίνει φραγμός! Για τα αυχενικά, η απεικόνιση θα είναι μία! Μία ακτινογραφία κι έξω απ' δω! Και να 'σαι κι ευχαριστημένος που ο ακτινολόγος δεν βγάζει από το ντουλάπι καμιά σκονισμένη πολαρόιντ!

(...) Φοβάμαι πως στην επόμενη μεταρρύθμιση, η απεικόνιση του αυχενικού θα γίνεται από τον ίδιο τον ασθενή με selfie (...)».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο