Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατά Μιχαλολιάκου - Κασιδιάρη

Χρυσαυγίτης μηνύει τους αρχηγούς του

Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΧΑ Η. Σταύρου

Σε ένα σκληρό ματς μετάθεσης ευθυνών “όλων εναντίον όλων”, επιδίδονται υψηλά και μεσαία “στελέχη” των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Μήνυση για τη διάπραξη του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Σταύρου, σε βάρος του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, καθώς και των διαχειριστών της επίσημης διαδικτυακής σελίδας της Χρυσής Αυγής.

Τον περασμένο Οκτώβριο συνελήφθησαν τα πρώτα "στελέχη" της Χρυσής Αυγής μετά και τη δολοφονία του Π. Φύσσα Τον περασμένο Οκτώβριο συνελήφθησαν τα πρώτα "στελέχη" της Χρυσής Αυγής μετά και τη δολοφονία του Π. Φύσσα Η μήνυση του πρώην στελέχους του κόμματος αφορά αναρτήσεις στον ιστότοπο της Χρυσής Αυγής πριν λίγο καιρό, με αφορμή την κατάθεση που έδωσε ο μηνυτής στις ανακρίτριες που χειρίστηκαν την έρευνα για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Η μήνυση έρχεται λίγες ημέρες πριν την μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά. 

Ο κ. Σταύρου, ο οποίος αυτοβούλως είχε ζητήσει να καταθέσει στις δικαστικές λειτουργούς, φέρεται να είχε εισφέρει συγκεκριμένα στοιχεία για την παράνομη δράση της οργάνωσης και είχε υποστηρίξει ότι δεχόταν απειλές από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από το κόμμα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, μετά την επίμαχη κατάθεση του κ. Σταύρου, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής κείμενα στα οποία ο μηνυτής χαρακτηρίζεται, όπως αναφέρει, «ψυχανώμαλος» και «ψυχικά άρρωστος».

Το σίριαλ “ο ένας δίνει τον άλλον” συνεχίζεται, μετά και τις προφυλακίσεις όπου αρχηγοίκαι επίδοξοι φυρερίσκοι αλλά και μεσαία "στελέχη" προσπαθούν να υποδυθούν τους “άσχετους” με τη δολοφονική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης, καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής αναμένεται να ξεκινήσει πριν το τέλος του έτους.

Η προσωπική στρατηγική των "στελεχών" της Χρυσής Αυγής, θυμίζει την κλασική μεθοδολογία κατηγορουμένων για εγκληματικές οργανώσεις και συνοψίζεται στο «ο σώζων εαυτόν σωθείτω» και άρχισε από την προσπάθεια της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής να “ξεφορτωθεί” τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιά. 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
ναζισμός/νεοναζισμός
Αντιφασιστική Δράση
Χρυσή Αυγή