Ηλεκτρονική Έκδοση

Καμμένος: Δεν θα κάνουμε ό,τι ο κ. Σαμαράς με την ΠΟΛΑΝ

Τελευταία ενημέρωση:

Οι ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου στην 79η ΔΕΘ. Εκτίμησε ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα πριν από τον Μάρτιο του 2015, τονίζοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί να γίνουν πριν από το Νοέμβριο του 2014, επειδή την 1η Νοεμβρίου καταργείται το «βέτο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις - όπως είπε - στην οικονομία και τα εθνικά θέματα της Ελλάδας.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/Μπαρμπαρούσης Σωτήρης Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/PIXEL/Μπαρμπαρούσης Σωτήρης

«Δεν θα κάνουμε αυτό που έκανε ο κ. Σαμαράς με την Πολιτική Άνοιξη, που πρόσφερε δώρο στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θα δώσουμε τεχνητή αναπνοή στην κυβέρνηση. Έχουμε πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα την καταθέσουμε μετά τις εκλογές» τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
 
Κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι «πατερίτσα» του ΠΑΣΟΚ και «πρωθυπουργός σε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ» που παρέχει ασυλία στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
 
«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να φύγει γρήγορα από τη θέση που κατέχει» είπε ο Πάνος Καμμένος. Πρόσθεσε πως δεν θα υπάρχει ασυλία για κανέναν. Ανέφερε, για παράδειγμα, ότι ακόμα κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει να δώσει ασυλία στον Γιώργο Παπανδρέου, θα βρει απέναντί του τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
 
Ο Π. Καμμένος δήλωσε πως είναι σίγουρος ότι ασκούνται και θα ασκηθούν πιέσεις από την κυβέρνηση σε βουλευτές για να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "λειτουργεί παράνομα, αντισυνταγματικά και αντιδημοκρατικά". Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι μια τέτοια πίεση και η αποκάλυψη για τον σύζυγο της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ κ. Γιαννακάκη.
 
Για τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι δεσμεύονται από ομόφωνη απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος να μην ψηφίσουν για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προειδοποίησε ότι αν κάποιος παραβεί την απόφαση, θα υποστεί κυρώσεις. Εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι δεν θα βρεθεί "προδότης" και μεταξύ των βουλευτών που αποχώρησαν από τους ΑΝ.ΕΛ.
 
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ανέφερε ότι το κόμμα του παρουσίασε πρόταση για το πώς μπορούν οι πολίτες να προσφύγουν εναντίον του ΕΝΦΙΑ και να μην τον πληρώσουν και το επόμενο διάστημα θα καταθέσει πρόταση νόμου για τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί, όπως είπε, με τους πολιτικούς αρχηγούς του δημοκρατικού τόξου για τη συγκρότηση κοινού μετώπου.
 
Σημείωσε ότι «αν υπάρχουν βουλευτές της συγκυβέρνησης που έχουν αντιληφθεί τι έχουν ψηφίσει και έχουν αποφασίσει να ρίξουν την κυβέρνηση, να τη ρίξουν σήμερα το βράδυ».
 
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είναι πατερίτσα κανενός» και η όποια συνεργασία τους θα γίνει με βάση τις αρχές που έχουν ανακοινώσει.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ
Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)
Κυβέρνηση
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Για το ίδιο θέμα
Εγκρίθηκε από τη Βουλή ο ΕΝΦΙΑλτης