Ηλεκτρονική Έκδοση

Der Spiegel: Βιάζεται ο Σαμαράς για «νίκη επί της κρίσης»

Δημοσίευμα στο Der Spiegel θεωρεί πρόωρες τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά για τη «νίκη επί της κρίσης» και θυμίζουν την πρόωρη ανακοίνωση του τέως αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τη νίκη επί του Ιράκ το 2003.

Α. Σαμαράς και Ανγκελα Μέρκελ χθες στις Βρυξέλλες Α. Σαμαράς και Ανγκελα Μέρκελ χθες στις Βρυξέλλες «Κυρίως οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση των μεταρρυθμίσεων εξακολουθούν να είναι τεράστιες», γράφει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει το θάρρος να περικόψει θέσεις στο δημόσιο, ενώ οι δανειστές απαιτούν μειώσεις των συντάξεων και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. «Η τελευταία αποστολή της τρόικας στην Αθήνα θα μπορούσε να είναι λεπτή υπόθεση» αναφέρει χαρακτηριστικά το Der Spiegel.

«Η ελληνική κυβέρνηση αναμένει με ανυπομονησία την έναρξη των συνομιλιών για την απομείωση του ελληνικού χρέους που έχουν οριστεί για το τέλος του χρόνου… Ακόμη και εάν οι ευρωπαίοι εταίροι συμφωνήσουν, είναι εξαιρετικά πιθανόν να επιμείνουν ως αντάλλαγμα στην συνέχιση των ελέγχων» επισημαίνει το δημοσίευμα.

Der Spiegel που αναφέρεται στην επικείμενη τελευταία αποστολή της τρόικας στην Ελλάδα και την εκτέλεση του προγράμματος διάσωσης, το οποίο εκπνέει στο τέλος του έτους.

«Νέα δανειακή βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους δεν θα υπάρξει μετά το τέλος του χρόνου όταν ολοκληρωθεί το δεύτερο πακέτο βοήθειας. Η Ευρώπη δεν πρόκειται να προσφέρει άλλη βοήθεια εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν το ζητήσει κατηγορηματικά», σημειώνει.

«Εκείνη αποκρούει ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις και διαψεύδει τις εικασίες που θέλουν τη χώρα να χρειάζεται ένα τρίτο, μικρότερο πακέτο της τάξεως των 10 με 20 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Κυβέρνηση
Γερμανία