Ηλεκτρονική Έκδοση

Την συνωμοσία της σιωπής... επέβαλε η FIA

Την απόφαση να επιβάλουν περιορισμούς στην επικοινωνίας που έχουν οι ειδικοί των ομάδων με τους πιλότους τους κατά τη διάρκεια των γκραν-πρι προχώρησε FIA.

Tέλος στις πληροφορίες μέσω team radio που δίνουν οι τεχνικοί διευθυντές των ομάδων στους πιλότους για την στρατηγική που θα ακολουθούν στον αγώνα έβαλε η διεθνής ομοσπονδίες αυτοκινήτου.

 Η FIA  απέστειλε στις ομάδες επιστολή με τεχνική οδηγία, με την οποία απαγορεύει συζητήσεις μέσω ασυρμάτου που θα βοηθούν τον οδηγό να πάει πιο γρήγορα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η επικοινωνία των οδηγών με τα pit θα σταματήσει, καθώς πληροφορίες που αφορούν την ασφάλεια ή τη στρατηγική θα συνεχίσουν να δίνονται.
 
Έτσι σύμφωνα με την οδηγία αυτή, που βασίζεται στο Άρθρο 20,1 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, αναφέρει ότι «ο οδηγός πρέπει να οδηγεί μόνος του και χωρίς βοήθεια.«Για να διασφαλίσουμε ότι ο Άρθρο 20.1 των κανονισμών της F1 εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις, η FIA σκοπεύει να εφαρμόσει αυστηρά τον κανονισμό με άμεση ισχύ. Ως εκ τούτου, καμία συνομιλία από τα pit προς τον οδηγό δεν μπορεί να περιέχει πληροφορίες σχετικές με την απόδοση του μονοθεσίου ή του οδηγού. Η FIA πρέπει επίσης να σας υπενθυμίσει ότι η μετάδοση δεδομένων από τα pit προς το μονοθέσιο απαγορεύεται από το Άρθρο 8.5.2 των τεχνικών κανονισμών της F1».
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Formula 1
Μηχανοκίνητος αθλητισμός