Ηλεκτρονική Έκδοση

Έξι συλλήψεις στην Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα πλαστογράφων

Επιχείρηση «GEO»

Συνελήφθησαν στην Ελλάδα έξι μέλη διεθνούς κυκλώματος πλαστογραφίας και διακίνησης εγγράφων χωρών του Σένγκεν (διαβατηρίων, ταυτοτήτων, κ.α.), στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης υπό την εποπτεία της EUROPOL, με την κωδική ονομασία «GEO», που οργάνωσε η Γερμανική Αστυνομία στη Βαυαρία. Συμμετείχαν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Σουηδίας και της Τσεχίας.

Συνολικά συνελήφθησαν 38 άτομα, κατά την διεθνή επιχείρηση. 
 
Αστυνομικοί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν έρευνες σε πέντε σπίτια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου και συνελήφθησαν τα έξι άτομα, γεωργιανής υπηκοότητας.
 
Τα μέλη του παράνομου δικτύου, χρησιμοποιώντας εταιρείες ταχυμεταφορών, έστελναν με δέματα τα πλαστά έγγραφα σε παραλήπτες (κυρίως γεωργιανής ή ρωσικής υπηκοότητας), σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και εξασφάλιζαν έτσι τη διαμονή τους στις χώρες αυτές, χωρίς νόμιμη άδεια παραμονής.
 
Από τους έξι συλληφθέντες στην Ελλάδα, οι τρεις κατηγορούνται για πλαστογραφία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οι υπόλοιποι διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Αστυνομικό ρεπορτάζ
EUROPOL