Ηλεκτρονική Έκδοση

Στρατούλης: Τα ποσοστά ανεργίας διαψεύδουν τον πρωθυπουργό

Η κυβερνητική πολιτική θα αυξήσει την ανεργία

Τα ποσοστά ανεργίας που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο του 2014, σχολίας ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βʼ Αθήνας και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι: "Η διατήρηση των ποσοστών της ανεργίας σε εφιαλτικά για την κοινωνία και την οικονομία επίπεδα και μάλιστα εν μέσω τουριστικής περιόδου που παραδοσιακά αυξάνεται η εποχική απασχόληση - διαψεύδει πλήρως τους πρόσφατους, προκλητικούς προς τους ανέργους και τι οικογένειες τους, ισχυρισμούς του Υπουργού Εργασίας και κυρίως του Πρωθυπουργού με την ομιλία του στη ΔΕΘ περί δήθεν αύξησης των προσλήψεων έναντι των απολύσεων και κατά συνέπεια έναρξης μείωσης της ανεργίας στη χώρα μας.  

Η συνέχιση και η σκλήρυνση, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των μνημονιακών πολιτικών θα διατηρήσει την ανεργία στα ίδια δυσθεώρητα επίπεδα και θα την αυξήσει ακόμα περισσότερο.

Το διπλάσιο ποσοστό της ανεργίας των νέων τούς οδηγεί όχι μόνο στην ξενιτιά για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυριολεκτικά σε οικονομική και κοινωνική γενοκτονία και αυτό αποτελεί ντροπή και αίσχος για την σημερινή μνημονιακή κυβέρνηση, τις αμέσως προηγούμενες και την τρόικα.

Η μνημονιακή κυβέρνηση, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού να ανατραπούν και να φύγουν τώρα, προτού η οικονομική, παραγωγική, κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που επιφέρουν στον λαό, στη νεολαία και στη χώρα μας γίνει ανεπανόρθωτη και μη αναστρέψιμη". 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ