Ηλεκτρονική Έκδοση

Ποσά από λογαριασμούς της Κεντρικής Διοίκησης στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού

Μεταφέρονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού πιστωτικά υπόλοιπα λογαριασμών της Κεντρικής Διοίκησης που τηρούνται σε εμπορικές τράπεζες, ώστε να κλείσουν οριστικά έως το τέλος Σεπτεμβρίου, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Βάσει της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών:
 
- Κλείνουν οι 250 τραπεζικοί λογαριασμοί με ημερομηνία τελευταίας κίνησης μέχρι και την 31η/12/2008, ανεξαρτήτως υπολοίπου ποσού, ύψους 575 χιλ. ευρώ.
 
- Κλείνουν οι 684 τραπεζικοί λογαριασμοί που παρουσιάζουν, στις 14/04/2014, υπόλοιπο από 0,00 έως 99,99 ευρώ με ημερομηνία τελευταίας κίνησης τα έτη 2009 - 2013 και μέσο ετήσιο χρηματικό υπόλοιπο του έτους 2013 μικρότερο ή ίσο των 99,99 ευρώ, ύψους 31 χιλ. ευρώ.
 
- Μεταφέρονται τα υπόλοιπα αυτών των λογαριασμών σε λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου και εγγράφονται στα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού.
 
Το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει πως στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο εξορθολογισμός των λογαριασμών του Ελληνικού Δημοσίου και ο καλύτερος δημοσιονομικός έλεγχος, αφού μειώνεται το πλήθος των λογαριασμών και προκύπτει έσοδο υπέρ του κρατικού προϋπολογισμού.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Κρατικός προϋπολογισμός