Έντυπη Έκδοση

Οσα φέρνουν οι 4 τροχοί

Νέο πρωτότυπο στην γκάμα DS της Citroen

Η Citroen έχει υψηλές προσδοκίες για την γκάμα πολυτελών μοντέλων DS, γεγονός που έρχεται να υπογραμμίσει η παρουσίαση ενός ακόμη πρωτότυπου μοντέλου στην προσεχή έκθεση του Παρισιού. Το Divine DS Concept είναι ένα μοντέλο στο μέγεθος του DS4, αλλά με χαμηλότερη οροφή και αρκετά μεγαλύτερο πλάτος, ώστε να τονίζεται ο σπορ χαρακτήρας του. Τα μπροστά φώτα είναι τεχνολογίας laser φιλοτεχνημένα με κρύσταλλα Swarovski, ενώ στα μηχανικά μέρη την παράσταση κλέβει ο κινητήρας 1.6 ΤΗΡ με 270 ίππους και 330 Nm ροπής.

Εκδοση GT για το Peugeot 308

Η γαλλική εταιρεία παρουσίασε την έκδοση GT του 308, διαθέσιμη τόσο στο 5θυρο όσο και στο SW αμάξωμα, με κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Πιο δυναμική εμφάνιση, που υπογραμμίζεται από τους μαύρους καθρέφτες και τις επιπλέον χρωματικές επιλογές αμαξώματος, είναι τα βασικά αισθητικά στοιχεία του δημοφιλούς γαλλικού μοντέλου. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο βέβαια, είναι οι κινητήρες, που στην περίπτωση της βενζίνης είναι 1.6 με 205 ίππους και 285 Nm ροπής, ενώ αντίστοιχα ο ντίζελ είναι δίλιτρος με 180 ίππους και 400 Nm ροπής.

Σε 100 μονάδες θα παραχθεί η Aston Martin Lagonda

Η νέα υπερπολυτελής λιμουζίνα της βρετανικής εταιρείας θα έρθει στην αγορά το 2015, όμως το πιθανότερο είναι πως η λίστα των υποψήφιων αγοραστών έχει ήδη κλείσει, καθώς η παραγωγή της δεν θα ξεπεράσει τις 100 μονάδες. Υψηλή ποιότητα, πολυτέλεια, «πάντρεμα» μοντέρνων και ρετρό στοιχείων και ένας πανίσχυρος κινητήρας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της Lagonda του 21ου αιώνα. Παρά το αυξημένο βάρος του αυτοκινήτου, ο V12 των 6.0 λίτρων με τους 600 ίππους χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις. Η κατασκευάστρια ανακοινώνει 0-100 σε 4,2'', ενώ η μετάδοση θα γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκίνητο
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων