Έντυπη Έκδοση

Και ο Χρυσοχοΐδης στο κλίμα Καραμανλή

Υπέρ της επίσπευσης των διαδικασιών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε και ο υπουργός Υποδομών. Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι πρέπει «να λύσουμε άμεσα το ζήτημα του Προέδρου και ν' απαντήσουμε άμεσα στο ερώτημα: εκλογές ή μη εκλογές» (Βήμα fm).

Μάλιστα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επέμεινε στην άποψη που έχει κατά καιρούς διατυπώσει, ότι η εκλογή Προέδρου θα πρέπει να είναι η αφορμή για να υπάρξει μια «νέα συμφωνία» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και να διαμορφωθεί μια «νέα πλειοψηφία στη Βουλή και την κοινωνία».

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργού Υποδομών, η πρότασή του αφορά τόσο τη συγκυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισημαίνει ότι «και οι 300 στη Βουλή θα κριθούν στο ζήτημα της πολιτικής σταθερότητας», το οποίο θεωρεί ως πρώτιστο ζήτημα για να υπάρξουν προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης με τους εταίρους-δανειστές της χώρας για το χρέος και να διασφαλιστεί ένα ευνοϊκό πολιτικό κλίμα για την οικονομία.

Μάλιστα η τοποθέτηση αυτή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έρχεται σε συνέχεια άρθρου του στην «Καθημερινή της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο τασσόταν υπέρ της συναινετικής εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, με ταυτόχρονη συμφωνία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να γίνουν εθνικές εκλογές τον Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή ένα εξάμηνο πριν από την ολοκλήρωση της 4ετούς θητείας της παρούσας κυβέρνησης.

Η συνολική άποψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη εμφανίζεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τη Χαριλάου Τρικούπη ως «προσωπική άποψη», την οποία ο ίδιος εκθέτει «δημόσια» και ουδέποτε όπως επισημαίνουν έχει συζητηθεί μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Από το επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου επιμένουν ότι ο σχεδιασμός του ΠΑΣΟΚ έχει ορίζοντα τις αρχές του 2015, όταν και επίσημα ανοίγει το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Πάντως συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ερωτηθείς σε περίπτωση σχετικής πρωτοβουλίας του Μαξίμου, απαντά ότι «αν πάρει την πρωτοβουλία ο Σαμαράς τότε αλλάζει το πράγμα. Προφανώς κάτι θα έχει υπόψη του ο πρωθυπουργός».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει πάρει αποστάσεις από την ηγεσία Βενιζέλου και είναι υπέρ της άποψης ότι η ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς πρέπει να περιμένει την προεδρική εκλογή, καθώς τότε θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με την προσέγγιση του υπουργού Υποδομών, μια «νέα πλειοψηφία» και σ' αυτό το τοπίο μπορεί να καθορίσει το ρόλο του το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
ΠΑΣΟΚ
Κύριο θέμα
Το φθινόπωρο το προεδρικό δίλημμα