Έντυπη Έκδοση

Το ΚΚΕ δεν πάει με ΣΥΡΙΖΑ

Σε καμιά συνεργασία με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να συναινέσει το ΚΚΕ, καθώς δεν είναι εφικτό να επιβάλει τις θέσεις του σε μια κυβέρνηση που «κινείται εντός των τειχών» της Ε.Ε. Αναφορικά με την προεδρική εκλογή, ο γραμματέας του ΚΚΕ διαπίστωσε ότι στην παρούσα φάση δεν φαίνεται να συγκεντρώνονται 180 ψήφοι βουλευτών.

 «Χρειάζεται να σημάνει από τώρα -η αρχή έγινε από το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη- μια αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος, των εργαζομένων, να οργανωθεί η λαϊκή πάλη. Εκεί είναι η ουσία, αυτό είναι που θα δώσει διέξοδο», τόνισε και εξήγησε ότι μια εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ακόμα και έπειτα από εκλογή μιας νέας κυβέρνησης, δεν λύνει τα προβλήματα.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτιμά ότι το πλέον πιθανό είναι να προκύψει και πάλι μια «κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ ή τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ». Σχολιάζοντας τις θέσεις που εκφράζει ο Αλ.Τσίπρας, διαπίστωσε ότι ταυτίζονται με αυτές της Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ - «είναι αυτή που προβάλλει η γαλλική και η ιταλική άποψη μέσα στην Κομισιόν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΚΚΕ