Έντυπη Έκδοση

Τα κουπόνια

Εισακούοντας τις προτάσεις - αιτήματα της αντιπολίτευσης, αλλά και βουλευτών της συμπολίτευσης, το υπουργείο Εσωτερικών ανήγγειλε χθες ότι θα βελτιώσει τη ρύθμιση για την ονομαστικοποίηση των κουπονιών που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την οικονομική ενίσχυση των κομμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική ρύθμιση προέβλεπε την ονομαστικοποίηση των κουπονιών, που εκδίδουν τα κόμματα προκειμένου να ενισχυθούν οικονομικά, από πολύ μικρά ποσά. Μέχρι σήμερα το πλαφόν πάνω από το οποίο όσοι συνέδραμαν τα κόμματα θα έπρεπε να δίδουν ΑΦΜ και ονοματεπώνυμο ήταν τα 600 ευρώ.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος, παρεμβαίνοντας στη χθεσινή συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προϊδέασε τις πτέρυγες της Βουλής για τις αναμενόμενες αλλαγές, χαρακτηρίζοντας «πολιτική ανοησία» να δίνουν οι πολίτες ένα ευρώ προς το κόμμα που υποστηρίζουν και να τους ζητείται ταυτότητα.

Αποσύρθηκε επίσης διάταξη με την οποία απαγορευόταν κατά την προεκλογική περίοδο η παρουσίαση στα ΜΜΕ καταγγελιών που δεν αφορούν την προεκλογική δράση των υποψηφίων των κομμάτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια