Έντυπη Έκδοση

Και κατασχετήρια για οφειλές νερού και χρήση πεζοδρομίων!

Η δημοτική αρχή Πηνειού μπλόκαρε τους τραπεζικούς λογαριασμούς, μέχρι οι οφειλέτες να πληρώσουν

Σάλο προκάλεσε στην Ηλεία η πρωτοφανής ενέργεια του Δήμου Πηνειού να στείλει κατασχετήρια και να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δημοτών που χρωστούν στο δήμο ακόμη και το νερό!

Εν μέσω οικονομικής κρίσης και την ώρα που εκατοντάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο και βιώνουν με δραματικό τρόπο την οικονομική εξαθλίωση, οι αρμόδιοι του Δήμου Πηνειού, αντί να σταθούν στο πλευρό των επαγγελματιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη, τους δημιουργεί επιπλέον προβλήματα οδηγώντας τους στην απόγνωση.

Το πρωτοφανές μέτρο λήφθηκε ελάχιστες ημέρες μετά την επανεκλογή για δεύτερη θητεία της παράταξης του δημάρχου Αλέξη Καστρινού, με πλειοψηφία 60%. Επαγγελματίες της πόλης καταγγέλλουν στην «Ε» ότι ο Δήμος Πηνειού μπλόκαρε την κίνηση των λογαριασμών που διατηρούν κάτοικοι της Γαστούνης, στην Εθνική Τράπεζα, με οφειλές για νερό ή χρήση πεζοδρομίων, και η τελευταία απέστειλε ειδοποιητήρια κατάσχεσης σε δεκάδες παραλήπτες της Γαστούνης, με την ένδειξη «Κατασχετήριο Δήμου Πηνειού».

Οσοι απευθύνθηκαν στην τράπεζα ενημερώθηκαν ότι κατόπιν εντολής του Δήμου Πηνειού οι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν μπλοκαριστεί, δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις και πρέπει να απευθυνθούν στο δήμο για να τακτοποιήσουν τις οφειλές.

Εκπληκτος δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μπάμπης Καλατζής, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πηνειού γίνεται πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης και της τρόικας και ζήτησε να αποσυρθούν άμεσα τα κατασχετήρια και να τεθεί το θέμα των οφειλών στο δημοτικό συμβούλιο. Πρωτοφανές σε ολόκληρη την Ελλάδα χαρακτήρισε το μπλοκάρισμα λογαριασμών που διατηρούν οφειλέτες του Δήμου Πηνειού στην Εθνική Τράπεζα, κατόπιν εντολής του δήμου, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης.

«Ισως η περιοχή να πρωτοπορεί. Δεν έχει κατατεθεί στο ΙΝΚΑ ανάλογη καταγγελία για άλλο δήμο της χώρας», ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης. Οπως τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο ΙΟΝΙΟΝ FM, δεν είναι δυνατό ο Δήμος Πηνειού να αποδεικνύεται χειρότερος από την τρόικα, εκβιάζοντας τους δημότες να πληρώσουν σε μια συγκυρία που ο Ελληνας βιώνει καταστροφικά οικονομικά μέτρα. Παράλληλα ο κ. Λεχουρίτης ανέφερε ότι οι βεβαιωθείσες οφειλές των δήμων πηγαίνουν στο Δημόσιο Ταμείο και όχι στις τράπεζες και ζήτησε από το δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό να ακυρώσει την απόφασή του.

Το πρωτοφανές μέτρο προκάλεσε και την έντονη αντίδραση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Ο Κυριάκος Μπίστας, μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας και συντονιστής των τοπικών κινημάτων βοήθειας για τους πολίτες που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση, κάλεσε τους δημότες του Δήμου Πηνειού να διαμαρτυρηθούν εντονότατα στη δημοτική αρχή, ενώ τόνισε ότι το θέμα θα απασχολήσει σύντομα και τη Βουλή με σχετική ερώτηση που θα κατατεθεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τράπεζες & χρηματοπιστωτικό σύστημα
Κατασχέσεις
Νερό/Υδροδότηση