Έντυπη Έκδοση

«Ο πρωθυπουργός δεν σεβάστηκε τους μικρο-ομολογιούχους»

Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σαμαράς, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, στον μικροομολογιούχο που του ανέφερε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα αυτοκτονίας, μετά την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί από το «κούρεμα» τον ομολόγων, προκαλεί σοκ. Ο κ. πρωθυπουργός ομολόγησε ότι γνωρίζει το θέμα. Μα πριν τις εκλογές, από το Ζάππειο, δήλωνε ότι έχει και τη λύση. Του χρόνου μάλλον δεν θα το γνωρίζει καν.

Στην κοινωνική ομάδα των μικρο- ομολογιούχων το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό. Ειδικά σε έναν άνθρωπο 70 χρόνων που δούλεψε μια ζωή και είδε τους κόπους μιας ζωής να χάνονται σε ένα βράδυ, εξαιτίας της αφερεγγυότητας του κράτους του.

Ειδικά σε έναν άνθρωπο που βλέπει τα πλεονάσματα να περνούν από μπροστά του, και ο κ. Σαμαράς να μην του επιστρέφει αυτά που του οφείλει αλλά να τα στέλνει στους ξένους δανειστές, λέγοντας απλά ότι γνωρίζει το θέμα.

Ειδικά σε έναν άνθρωπο που έμαθε πρόσφατα ότι Γερμανός που έχασε και αυτός τα λεφτά του από το ελληνικό «κούρεμα» δικαιώθηκε σε γερμανικό δικαστήριο, όταν προσέφυγε εναντίον της τράπεζας που του πούλησε τα ελληνικά ομόλογα, με το αιτιολογικό ότι ήταν μεγάλης ηλικίας και ενώ αγόρασε ομόλογα διετίας, με το «κούρεμα» και την ανταλλαγή βρέθηκε να κατέχει ομόλογα με λήξεις από 20 έως 40 χρόνια.

Ειδικά σε έναν άνθρωπο που βλέπει ότι το κράτος μερίμνησε από την πρώτη στιγμή στο να καλύψει τις απώλειες των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων χορηγώντας βοήθεια 100 φορές περισσότερη από όση χρειάζονται οι μικροομολογιούχοι, κ Σαμαρά, σεβασμό δείχνουμε σε αυτόν τον άνθρωπο δίνοντας μία από τις δύο παρακάτω απαντήσεις:

1) Δυστυχώς τα χάσατε τα χρήματά σας.

2) Θα αποκαταστήσουμε την αδικία άμεσα, γιατί τώρα μπορούμε.

* Ο Δημήτρης Αλεξόπουλος είναι αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Κυβέρνηση
Νέα Δημοκρατία
Υπόθεση των ομολόγων
ομόλογα