Έντυπη Έκδοση

ΘΑ ΜΙΣΘΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ VODAFONE * ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2015 ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ

Cyta, νέος παίκτης στην κινητή

Την είσοδό της στην εγχώρια αγορά κινητής τηλεφωνίας, σε συνεργασία με τη Vodafone, ανακοίνωσε η Cyta Ελλάδας, η οποία μετρά ήδη 316.000 συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας και Ιντερνετ. Για «κορυφαία στρατηγική επιδίωξη» έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής Χρίστος Λιμνατίτης, προσθέτοντας ότι η υλοποίηση του σχεδίου στηρίχθηκε από τη μητρική εταιρεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Cyta Κύπρου, Χρίστος Πατσαλίδης, ανέφερε ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις επιχειρηματικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών (πρόσφατα η Vodafone εξαγόρασε τη HOL), υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι η Cyta Ελλάδας θα συνεχίσει την αυτόνομη παρουσία της. Βέβαια, η θυγατρική στην Ελλάδα επηρεάζεται άμεσα από τις εξελίξεις στην Κύπρο, με το δεδομένο ότι στη δανειακή σύμβαση που υπέγραψε το κυπριακό κράτος με τους πιστωτές του προβλέπεται και η πώληση της κρατικής Cyta Κύπρου (η αποκρατικοποίηση υπολογίζεται στα τέλη του 2015).

Οπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, η είσοδος στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας, που σχεδιαζόταν εδώ και πολύ καιρό, ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη, στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών «4 play», δηλαδή υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας, Διαδικτύου και οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Το βασικό πάγιο που προσφέρει η Cyta κυμαίνεται από 9 έως 13 ευρώ και περιλαμβάνει 100 λεπτά προς όλους και 100 λεπτά, από συνδρομητές Cyta, προς συνδρομητές Cyta. Ο συνδρομητής, ανάλογα με τις ανάγκες του, μπορεί να προσθέσει προγράμματα επιπρόσθετου χρόνου ομιλίας, δεδομένων ή μηνυμάτων, έναντι 5 ευρώ.

Οσον αφορά τις υποδομές, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει περίπου 200 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά, εδώ και 6 χρόνια.

Οσον αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα, ο κύκλος εργασιών κινείται σταθεροποιητικά. Για την τρέχουσα χρονιά, η εταιρεία εκτιμάται ότι θα παρουσιάσει θετικό EBITDA, ωστόσο συνεχίζει να καταγράφει ζημιές, οι οποίες υπολογίζεται ότι θα μετατραπούν σε κέρδη το 2015.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεπικοινωνίες & ευρυζωνικότητα
Κινητή Τηλεφωνία