Έντυπη Έκδοση

Εκκληση ΠΝΟ για τα δεδουλευμένα της ΝΕΛ

Στον προθάλαμο των ανέργων κι άλλοι ναυτικοί

Επιστολή-καταγγελία προς την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας απέστειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των ναυτικών της ΝΕΛ και των θυγατρικών της εταιρειών.

Παράλληλα, η ομοσπονδία κατέκρινε το υπουργείο για τους χειρισμούς του στο θέμα των άγονων γραμμών, υποστηρίζοντας ότι «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλοιοκτητών».

Στη σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ αναφέρει τα ακόλουθα: «Η ενέργεια του υπουργού Ναυτιλίας, που κήρυξε έκπτωτες τις εταιρείες ΝΕΛ και Sea Link Ferries από τις επιδοτούμενες δρομολογιακές γραμμές που εκτελούσαν, πρόσθεσε στον προθάλαμο των ανέργων και δεκάδες άλλους ναυτικούς και υπαλλήλους ξηράς, δημιουργώντας ταυτόχρονα και συσσωρεύοντας νέα προβλήματα στο ακανθώδες θέμα τής εν γένει ομαλής και εύρυθμης εκτέλεσης της συγκοινωνίας των νησιών, τόσο μεταξύ τους όσο και με τη λοιπή ηπειρωτική χώρα».

Στελέχη της ΠΝΟ ανέφεραν ότι αντί ο υπουργός Ναυτιλίας να αναζητήσει την πραγματική αιτία και τους πραγματικούς υπευθύνους, προτίμησε τον εύκολο δρόμο, με την εξεύρεση των εξιλαστήριων θυμάτων.

Από την πλευρά της, η ΝΕΛ υποστήριξε ότι τόσο η ίδια όσο και η θυγατρική της, Sea Link Ferries, έχουν ήδη από την 5η Σεπτεμβρίου 2014 απευθύνει προς το ελληνικό Δημόσιο, διά μέσου του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, καταγγελία των συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ναυτιλία και ακτοπλοΐα
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
ΠΝΟ
Εργασιακά θέματα
Υπουργείο Ναυτιλίας