Έντυπη Έκδοση

«Ευρωπαϊκή ομάδα διοικείται από εγκληματίες»

Ο,τι ακριβώς υπονοούσαν κάποιοι, βασιζόμενοι σε ενδείξεις, περί εγκληματικών οργανώσεων που στήνουν ποδοσφαιρικούς αγώνες και λυμαίνονται το στοίχημα, βγήκε επισήμως ο επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου για την Ασφάλεια του Αθλητισμού (ICSS) και το γνωστοποίησε, επικαλούμενος στοιχεία και αποδείξεις:

Κεντρική φωτογραφία Αθλητικών Παρασκηνίων Κεντρική φωτογραφία Αθλητικών Παρασκηνίων «Υπάρχει ευρωπαϊκή ομάδα που διοικείται από εγκληματίες» ανέφερε χωρίς περιστροφές ο Εμανουέλ Μεντέιρος, δίχως πάντως να προχωρήσει σε ονόματα και διευθύνσεις.

«Εχω στοιχεία, αλλά δεν μπορώ να πω ποιος σύλλογος είναι, ούτε από ποια χώρα. Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο, γνωρίζουμε ότι έχουν αναπτυχθεί τέτοιου είδους καταστάσεις από το 2003, αλλά υπάρχει μία έρευνα της αστυνομίας σε εξέλιξη. Φυσικά και είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διεθνή συνδιάσκεψη Soccerex, όπου έγιναν οι αποκαλύψεις, ο Τζον Αμποτ, διευθυντής της Interpol και της FIFA στα θέματα του παράνομου στοιχήματος, έκανε λόγο για «παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης». Οσο για «τους στημένους αγώνες, δεν είναι κάτι νέο, υπήρχε στημένο παιχνίδι της Λίβερπουλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις αρχές του 20ού αιώνα, ωστόσο, η μεγάλη διαφορά είναι ότι πλέον υπάρχουν επαγγελματίες εγκληματίες, έχουμε στοιχεία για εγκληματικές οργανώσεις σε Κίνα, Ρωσία, Βαλκάνια, ΗΠΑ και Ιταλία, οι οποίες βγάζουν σημαντικά χρήματα».

Κατά τον κ. Αμποτ, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η διαφθορά, χρειαζόμαστε «καλύτερη νομοθεσία και έναν παγκόσμιο νόμο που θα καλύπτει τα στημένα, υπό την προϋπόθεση όλες οι Αρχές να εργαστούν σκληρότερα». Σύμφωνα με τους ερευνητικούς μηχανισμούς, οι οποίοι διαθέτουν τεχνολογία αιχμής, «το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, που κατά τα τελευταία τρία χρόνια περίπου 60 με 80 χώρες στήνουν παιχνίδια».

Το φαινόμενο θυμίζει τη Λερναία Υδρα. Οταν κόβεται ένα κεφάλι, φυτρώνουν αυτομάτως την ίδια στιγμή τρία. Λογικό, αφού τα κέρδη είναι αστρονομικά, όπως παραδέχονται οι ειδικοί. Στην Ελλάδα δε της κρίσης, μάλλον είναι ένας ασφαλής τρόπος για σίγουρα, εγγυημένα λεφτά...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Αθλητικά παρασκήνια