Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε ένα μήνα θα ανακοινωθεί η ποινή του

Ελεύθερος ο Πιστόριους!

Πλήρωσε την εγγύηση που ορίστηκε και θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι τις 13/10

Ένοχος για φόνο εξ' αμελείας της Ρίβα Στέενκαμπ κρίθηκε από το δικαστήριο ο Όσκαρ Πιστόριους, ωστόσο πλήρωσε την εγγύηση που έθεσε η δικαστής και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τις 13 Οκτωβρίου που θα ανακοινωθεί η τελική ποινή του.

Η δικαστής νωρίτερα αθώωσε τον Πιστόριους για δολοφονία εκ προθέσεως, "Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν. Προκύπτει λοιπόν ότι ο κατηγορούμενος θεωρούσε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο και δεν μπορεί κατά συνέπεια να θεωρηθεί ένοχος για δολοφονία.
 
Είμαι της γνώμης ότι ο κατηγορούμενος ενήργησε υπερβολικά γρήγορα και έκανε υπερβολική χρήση βίας. Στις συνθήκες αυτές, είναι σαφές πως επέδειξε αμέλεια", ήταν τα λόγια της δικαστή, Τοκοζίλε Μασίπα.
 
Παράλληλα κρίθηκε ένοχος για το περιστατικό με τον πυροβολισμό σε εστιατόριο, ενώ αθωώθηκε για παράνομη οπλοκατοχή και τον πυροβολισμό σε αμάξι.
 
Η δικαστής όρισε εγγύηση την οποία ο Πιστόριους πλήρωσε και θα παραμείνει ελεύθερος μέρι και τις 13 Οκτωβρίου όταν και θα του ανακοινωθεί η τελική ποινή του. Υπενθυμίζεται πως ο παραολυμπικονίκης έχει γλιτώσει τα ισόβια, ενώ κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης που φτάνει τα 15 χρόνια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Αθλητισμός
Οσκαρ Πιστόριους
Για το ίδιο θέμα
Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε ο Πιστόριους