Ηλεκτρονική Έκδοση

Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου

Κύπρος: 24ωρη απεργία στο Δημόσιο

Ενάντια στη φορολόγηση τυο εφάπαξ

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία θα κατέλθουν στις 19 Σεπτεμβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρώντας στις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυπριακής κυβέρνησης για φορολόγηση του εφάπαξ τους», όπως αναφέρουν.

YIANNIS KOURTOGLOU / AFP YIANNIS KOURTOGLOU / AFP Η απόφαση για την απεργία λήφθηκε ομόφωνα σε πανσυδικαλιστική σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν οι οργανώσεις όλων των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και οι σύνδεσμοι αστυνομίας και αξιωματικών και υπαξιωματικών του κυπριακού στρατού. Επίσης, η σύσκεψη προειδοποιεί για κλιμάκωση των μέτρων ανάλογα με τις εξελίξεις. Η απόφαση για την απεργία τελεί υπό την έγκριση των συλλογικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Στο μεταξύ, τις τελευταίες μέρες παρατηρήθηκε μικρή αύξηση στις αιτήσεις για πρόωρη συνταξιοδότηση από το Δημόσιο, λόγω των πληροφοριών για ενδεχόμενη φορολόγηση του εφάπαξ.

Όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, Παύλος Παπαγεωργίου, υποβλήθηκαν κάποιες αιτήσεις, αλλά υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι επικοινωνούν με την Υπηρεσία και ζητούν πρόσθετες πληροφορίες.

Επίσης είπε ότι πολλοί από τους ενδιαφερομένους κατέχουν σημαντικές θέσεις και η πρόωρη αφυπηρέτησή τους είναι δυνατό να δημιουργήσει προβλήματα.

Ο κ. Παπαγεωργίου κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει το θέμα όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να προχωρήσει σε διάλογο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Κύπρος