Ηλεκτρονική Έκδοση

Το Βατικανό επιβεβαίωσε την επίσκεψη πάπα στο Φανάρι

Το Βατικανό επιβεβαίωσε επίσημα την Παρασκευή ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα πραγματοποιήσει επίσημο ταξίδι στην Τουρκία στα τέλη Νοεμβρίου καθώς και την επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι τόνισε ότι σήμερα ο ποντίφικας έλαβε την επίσημη πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης και ξεκινά πλέον η οργάνωση του ταξιδιού του Φραγκίσκου.  «Η διάρκεια αλλά και οι ακριβείς ημερομηνίες του ταξιδιού αυτού απομένουν ακόμη να διευκρινιστούν», τόνισε ο πατέρας Λομπάρντι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε απευθύνει προ ημερών πρόσκληση στον ποντίφικα να επισκεφθεί το Φανάρι την 30ή Νοεμβρίου, ημέρα της θρονικής εορτής του Αγίου Ανδρέα.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2014 που ο Πάπας Φραγκίσκος θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, έπειτα από τις συναντήσεις τους στα Ιεροσόλυμα, τον περασμένο Μάιο και στη Ρώμη, τον περασμένο Ιούνιο.

Ανάλογη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει το 2006 ο Πάπας Βενέδικτος, ενώ και οι προκάτοχοί του Πάπες Ιωάννης Παύλος Β΄ και Παύλος Στ΄, είχαν επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
 
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Βατικανό