Ηλεκτρονική Έκδοση

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει ότι δέχθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όταν είχε μιλήσει για πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Σε συνέντευξή της στους Financial Times, σε ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα, είπε: “Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί ξέρετε, όταν είχα μιλήσει παλαιότερα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και χρειάστηκε να αυξήσω τα μέτρα ασφαλείας”.

“Όμως πληρώνουν οι εφοπλιστές φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω” πρόσθεσε η Λαγκάρντ,
 
Ακολούθως, η δημοσιογράφος τη ρωτάει:  “Όμως δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος το ότι τόσοι πολλοί Έλληνες – ή άλλες πλούσιες ελίτ- έχουν μετακομίσει σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση εργασίας ή χαμηλότερης φορολογίας”.
 
Σε αυτό η επικεφαλής του ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. “Μαθαίνω από την πρεσβεία ότι έχετε άτομα στα 30 τους, λένε, που εγκαταλείπουν τη Γαλλία”, φέρεται να λέει και προσθέτει: “ όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να αφήσουν τη χώρα τους επειδή δεν νιώθουν ότι μπορούν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους ή να βρουν ευκαιρίες, είναι πολύ λυπηρό”.
 
Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΝΤ
Για το ίδιο θέμα
Σε σχόλια στο Facebook αποδίδει η Λαγκάρντ τις απειλές