Έντυπη Έκδοση

ΠΗΡΑΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΔΕΘ

Η λογοκρισία «κατάπιε» τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ

«Πρωτοφανή» για τα μεταπολιτευτικά χρονικά χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης απόψε στη ΔΕΘ, καταγγέλλοντας ακραία αντιδημοκρατικές κυβερνητικές μεθοδεύσεις που προκάλεσαν ακόμη και την αντίδραση της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης.

Μακρυδημήτρης ... Μακρυδημήτρης ... Ως γνωστόν, ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής Ροδόλφος Μορώνης παραιτήθηκαν, εξέλιξη που θεωρείται ως συνέπεια των άκομψων παρεμβάσεων που δέχθηκαν από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία επιχείρησε να «κόψει» μία από τις δύο εμφανίσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γενικός διευθυντής της ΝΕΡΙΤ, Βασίλης Θωμόπουλος, ήλθε σε ευθεία σύγκρουση με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ μεταφέροντας την κυβερνητική επιθυμία και προκειμένου να επιβάλει αυτή την όντως αψυχολόγητη λογοκρισία.

«Είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ροδόλφου Μορώνη. Μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα του πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε. Τονίζοντας, παράλληλα, ότι «η κυβέρνηση φοβάται την ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση από τον Αλέξη Τσίπρα».

Οπως έγραψε η «Ε», η προχθεσινή εξέλιξη ήταν ουσιαστικά προδιαγεγραμμένη, καθώς από τη στιγμή της τοποθέτησής της στη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου η κ. Βούλτεψη εφέρετο πως είχε έλθει σε αντιπαράθεση με τον κ. Μακρυδημήτρη για το ποιος θα είχε το «πάνω χέρι» στη ΝΕΡΙΤ. Η αφορμή, ωστόσο, ήταν πολιτική και αφορούσε πράγματι στην κάλυψη της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ. Ο κ. Μακρυδημήτρης και ο κ. Μορώνης, αμφότεροι στελέχη της Ν.Δ. επί σειρά ετών, φέρονται να υποσχέθηκαν τη μετάδοση και της αυριανής ομιλίας και της μεθαυριανής συνέντευξης Τύπου, ζητώντας -όπως υποστήριζαν «γαλάζιες» πηγές- σε αντάλλαγμα να απαντήσει σε ερώτηση της ΝΕΡΙΤ, την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει. Αυτό φέρεται να μεταφέρθηκε διά του κ. Θωμόπουλου στην κ. Βούλτεψη και στη συνέχεια στο Μαξίμου, το οποίο ενοχλήθηκε διότι ο κ. Τσίπρας θα είχε δύο ημέρες τηλεοπτικής προβολής, ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόνο μία. Το γεγονός, βέβαια, ότι ο κ. Σαμαράς, ούτως ή άλλως, δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου (την έχει καταργήσει από τότε που έγινε πρωθυπουργός) αγνοήθηκε από το Μαξίμου, που επέμενε ότι αφού ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε μία μόνο ημέρα, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η σύγκρουση κατέληξε στην παραίτηση των κ.κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη.

...και Μορώνης παραιτήθηκαν μετά την κυβερνητική παρέμβαση ...και Μορώνης παραιτήθηκαν μετά την κυβερνητική παρέμβαση Η κ. Βούλτεψη

Η κ. Βούλτεψη πάντως διέψευσε και με επίσημη δήλωσή της (είχαν προηγηθεί σχετικές «διαρροές» από το Μαξίμου) ότι υπήρξε οιαδήποτε επικοινωνία των παραιτηθέντων με οποιονδήποτε από την κυβέρνηση. Πράγματι, τον ενδιάμεσο μεταξύ των παραιτηθέντων και της κυβερνητικής εκπροσώπου φέρεται να έκανε ο κ. Θωμόπουλος, οπότε η κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε ουσιαστικά με έναν ελιγμό να απαντήσει για την καρδιά του ζητήματος, δηλαδή τη λογοκρισία, επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι στην Κουμουνδούρου.

«Ολοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;

»Η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το "μόρφωμα" της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το "μόρφωμα" που δήθεν μποϊκοτάριζε.

»Στο παρασκήνιο, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα», υποστήριξε και πρόσθεσε ότι: «Το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη είναι η Χρυσή Αυγή».

Το διά ταύτα είναι πως, με το επιχείρημα ότι και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είχαν μία ημέρα τηλεοπτικής κάλυψης στη ΔΕΘ, η ΝΕΡΙΤ θα μεταδώσει αύριο μόνο τη συνέντευξη Τύπου αύριο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις
Τηλεόραση
Κύριο θέμα
300.000 νέες θέσεις εργασίας
Για το ίδιο θέμα
Παραιτήθηκε από τη ΝΕΡΙΤ (και) ο Χωμενίδης