Έντυπη Έκδοση

Και... κυριακάτικο πρόβλημα απέκτησε το Μαξίμου

Η νέα ετυμηγορία της επιτροπής αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου για τους ενστόλους, θέτει σε αμφισβήτηση μία απόφαση που παρουσιάστηκε ως αιχμή της μεταρρυθμιστικής πολιτικής και ανοίγει νέο γύρο αντιδράσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με το Μαξίμου και το υπουργείο Ανάπτυξης σε δύσκολη θέση.

Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει η ημέρα της οριστικής δικαστικής κρίσης για το θέμα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα την πολιτική τής διαθεσιμότητας, αλλά και ενώ η ψήφιση των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ με οκτώ αντικαταστάσεις προϊδεάζει για τον κίνδυνο «ατυχήματος», καθώς η κυβέρνηση έχει μπροστά της νομοσχέδια και κυρίως τον προϋπολογισμό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος χθες βρέθηκε στο Μαξίμου, παραδέχθηκε στο ραδιόφωνο του Alpha ότι η απόφαση του ΣτΕ κατά της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι ευχάριστη και δυσκολεύει την κυβέρνηση.

Εστίασε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πρόκειται για προσωρινή και όχι οριστική απόφαση, αλλά στο ερώτημα εάν πρακτικά τα καταστήματα θα είναι κλειστά τις Κυριακές μέχρι τις 7-8 Νοεμβρίου, ομολόγησε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δει τι περιθώρια έχει όσον αφορά στην εφαρμογή της ενδιάμεσης απόφασης.

Αμηχανία

Η αντίδραση του κ. Δένδια και η αμηχανία του Μαξίμου απέναντι στην απόφαση του ΣτΕ, κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, έχει όμως να κάνει πέραν από την ακύρωση μιας βασικής πολιτικής επιλογής και με τις αντιδράσεις των φιλελεύθερων βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που συνεχίστηκαν χθες.

Ο τέως υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο τέως υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, με την οποία διερωτώνται εάν θα υπήρχε παρόμοια τοποθέτηση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ σε αντίστοιχη προσφυγή για καταστήματα που παραμένουν ήδη ανοιχτά τις Κυριακές, όπως εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, ανθοπωλεία, και εάν «αξίζει να απαγορευτούν ακόμη και οι δοκιμές», δεδομένου ότι το μέτρο που αναστέλλεται προσωρινά είναι το ίδιο προσωρινού χαρακτήρα, διάρκειας δηλαδή ενός έτους.

Σημειώνουν επίσης ότι το μέτρο είναι προαιρετικό και «εναρμονίζει την Ελλάδα με τις τάσεις στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα σε αυτές που μας ανταγωνίζονται τουριστικά».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εργασιακά θέματα
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων
Υπουργείο Ανάπτυξης
Συνθήκες εργασίας
Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)