Έντυπη Έκδοση

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Ράβε-ξήλωνε για τη Δημοκρατική Παράταξη

Με πουλόβερ που από τη μια μεριά ράβεται και από την άλλη ξηλώνεται μοιάζει η συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Επειτα από πολλές παλινωδίες και διαβουλεύσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τις Πολιτικές Κινήσεις του χώρου που συγκροτούσαν την «Ελιά» στη Χαριλάου Τρικούπη κατέληξαν στο να προχωρήσουν κατ' αρχάς σε μια πρώτη συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή.

Μετά την αποτυχία της «Ελιάς», ο Ευ. Βενιζέλος τα βρίσκει δύσκολα Μετά την αποτυχία της «Ελιάς», ο Ευ. Βενιζέλος τα βρίσκει δύσκολα Εκτός από το ρευστό, θολό και σ' ένα βαθμό, εχθρικό για τον ίδιο, εσωκομματικό τοπίο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αντιμέτωπος με μια ανάλογη κατάσταση και με τις Πολιτικές Κινήσεις, στη συμμετοχή των οποίων προσβλέπει για τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμα και σε παράγοντες που συνέβαλαν στη δημιουργία της «Ελιάς» κερδίζει έδαφος η αντίληψη πως η ανασυγκρότηση του χώρου περνάει μέσα από μια ουσιαστική συζήτηση για τις πολιτικές συμμαχίες και στη σκέψη αρκετών ωριμάζει η ιδέα για κυβερνητικές συνεργασίες με την Αριστερά. «Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2014 δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ του 2012» σημειώνουν χαρακτηριστικά ιδρυτικά στελέχη της «Ελιάς».

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί αντίρροπες τάσεις και ετερόκλιτες «συμμαχίες» καθώς η παραπάνω άποψη έρχεται να συναντηθεί με τους προβληματισμούς βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν ήταν και από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του εγχειρήματος της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές και τώρα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Την ίδια στιγμή όμως αυτή η άποψη έρχεται να εμποδίσει τη διεύρυνση των συμμαχιών με δυνάμεις όπως η ομάδα Λυκούδη που αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ καθώς αντιτίθεται σ' αυτήν τη φάση στο φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα στις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που διεξάγονται, στελέχη των Κινήσεων αυτών φέρονται να έχουν αρνητική θέση στο να ηγηθεί της Δημοκρατικής Παράταξης ο Ευάγ. Βενιζέλος και για διαφορετικούς λόγους έρχονται να «συναντηθούν» με τους βουλευτές εκείνους του ΠΑΣΟΚ που θα ήθελαν αλλαγή ηγεσίας του κόμματος.

Αυτή η κατάσταση επιβαρύνει το ήδη βαρύ κλίμα στο ΠΑΣΟΚ στον απόηχο του διχαστικού κλίματος που σημάδεψε τις επετειακές εκδηλώσεις για την 3η του Σεπτέμβρη.

Πάντως αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προσέρχονται στην πανελλαδική συνάντηση με «βαριά καρδιά». Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η φράση πρώην υπουργού και βασικού στελέχους των κυβερνήσεων Σημίτη και Παπανδρέου ότι «η κατάσταση (στο ΠΑΣΟΚ) δεν παίρνει γιατρειά και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται με δυναμισμό».

** «Θερμό» επεισόδιο

Την Παρασκευή Ευάγ. Βενιζέλος και Μιχ. Χρυσοχοΐδης κόντεψαν να έρθουν στα χέρια, ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να σφυγμομετρήσει το κλίμα εν όψει της Κυριακής. Αφορμή στάθηκε η αιχμηρή τοποθέτηση του υπουργού Υποδομών που κατηγόρησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι έχει «εξαφανίσει» το ΠΑΣΟΚ. Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέπληξε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επειδή τοποθετήθηκε υπέρ της επίσπευσης της προεδρικής εκλογής. Ο «πράσινος» υπουργός απείλησε με παραίτηση και αποχώρησε κακήν κακώς πριν από το τέλος της σύσκεψης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελιά
ΠΑΣΟΚ