Έντυπη Έκδοση

«Nein» για γερμανικές αποζημιώσεις

Νέο μήνυμα προς την Αθήνα έστειλε το Βερολίνο, με αφορμή το «αιωρούμενο» αίτημά της για καταβολή των γερμανικών επανορθώσεων.

Με ευπρέπεια πάνω από όλα, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μίχαελ Ροτ, μιλώντας σε ομάδα δημοσιογράφων από τις «Μαρτυρικές Πόλεις» της Ελλάδας, η οποία επισκέπτεται το Βερολίνο στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ελληνο-γερμανικού «Ταμείου για το Μέλλον», ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως το ζήτημα έχει κλείσει.

Στη δήλωσή του, όμως, ότι «ζητήματα αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν για τη Γερμανία νομικώς οριστικά διευκρινιστεί», απάντησε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει διατυπώσει προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας σε όλα τα πολιτειακά και πολιτικά επίπεδα τις θέσεις της και πως προς το παρόν αναμένουμε το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής και τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, πάντως, ο οποίος βρίσκεται στη Γερμανία και συναντήθηκε μάλιστα χθες με τον πρόεδρο της χώρας, Γιοάχιμ Γκάουκ, αυτή τη φορά δεν είπε κουβέντα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Στη στήλη
Πολιτικά παρασκήνια