Έντυπη Έκδοση

42 νεκροί στην Ντούμα

Τουλάχιστον 42 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 7 παιδιά, σκοτώθηκαν προχθές σε αεροπορικές επιδρομές των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στην Ντούμα, μια πόλη που τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 17 νεκρούς. Η πόλη της Ντούμας βρίσκεται 15 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας και πολιορκείται από το συριακό στρατό εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.

Μαχητές που πολεμούν το καθεστώς Ασαντ ανάρτησαν διάφορα βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνουν, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, τις συνέπειες των επιδρομών στην πόλη. Διακρίνονται άνθρωποι να μεταφέρουν πτώματα, εκ των οποίων ένα απανθρακωμένο, μέσα σε σκηνές πανικού, ενώ πυροσβέστες προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά που προκάλεσαν οι εκρήξεις σε κτήρια.

Η Ντούμα αποτελεί συχνά στόχο αεροπορικών βομβαρδισμών του συριακού στρατού. Την Τρίτη, οι επιδρομές προκάλεσαν το θάνατο 25 ανθρώπων, μεταξύ τους 10 παιδιά, αναφέρει το Παρατηρητήριο.

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Ματιές στον κόσμο
Συρία