Έντυπη Έκδοση

Γερμανικό ερωτηματολόγιο για... το καλό Περιφερειών και Δήμων

Ως προσπάθεια απομύζησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους πόρους της και υποβάθμισής της σε ιμάντα εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας χαρακτηρίζει η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την αποστολή ερωτηματολογίου από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία» στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν προλάβουν να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, βρήκαν στο γραφείο τους ένα 8σέλιδο ερωτηματολόγιο της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» του εντεταλμένου της γερμανικής καγκελαρίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, στο οποίο ζητείται η καταγραφή στοιχείων σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία των Περιφερειών και των Δήμων και όχι μόνο.

«Με την υπόμνηση ότι η "Ελληνογερμανική Συμμαχία" απέφυγε να αποστείλει το ερωτηματολόγιό της στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής, θέτω το εξής ερώτημα: Σε τι αποσκοπεί η αποστολή του ερωτηματολογίου αυτού σε Περιφέρειες και Δήμους; Η απάντηση είναι απλή. Και μόνο η πρωτοβουλία αποστολής του ερωτηματολογίου φανερώνει το πνεύμα της προσέγγισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους των συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία εκφράζει και προωθεί η "Ελληνογερμανική Συμμαχία". Απέναντι σε αυτές τις σαφείς βλέψεις όλοι οι αιρετοί οφείλουμε να πάρουμε θέση. Να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να πούμε ξεκάθαρα αν είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών ή των ολίγων -εγχώριων ή ξένων», δήλωσε η κ. Δούρου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)
Περιφέρειες
Τοπική Αυτοδιοίκηση