Ηλεκτρονική Έκδοση

ΑΔΕΔΥ: Άμεση παύση της δίωξης του Παύλου Αντωνόπουλου

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια

Την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, γίνεται στα Δικαστήρια (πρώην σχολή Ευελπίδων) η εξ αναβολής δίκη του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Παύλου Αντωνόπουλου. Eίχε συμμετοχή στις «απαγορευμένες» από τη συγκυβέρνηση διαδηλώσεις, τις ημέρες ανάληψης από αυτήν, της ευρωπαϊκής προεδρίας και συνελήφθη επειδή επιχείρησε να δώσει συνέντευξη Τύπου.

Από προηγούμενη συγκέντρωση στα δικαστήρια Από προηγούμενη συγκέντρωση στα δικαστήρια  

Στο πλευρό του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή, δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και πολιτικοί φορείς, μεταξύ αυτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ της οποίας είναι μέλος. Για τη δίκη της Τρίτης, η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει: "Ο Π. Αντωνόπουλος δικάζεται με τις ανυπόστατες κατηγορίες για αντίσταση κατά της Αρχής και συμμετοχή σε παράνομη συγκέντρωση!

Συνελήφθη κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου που έδιναν εκπρόσωποι Σωματείων και Πολιτικών οργανώσεων στις 8 Ιανουαρίου του 2014 για να καταγγείλουν την απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την Ελλάδα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τη σύλληψη και παραπομπή σε δίκη του Παύλου Αντωνόπουλου και καλεί τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου, των Δ.Σ. των Ομοσπονδιών και Σωματείων και ευρύτερα τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν και να παρευρεθούν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο διωκόμενο αγωνιστή, την Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 9:00πμ, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κτήριο 7, αίθουσα 2).

Να απαιτήσουμε την άμεση παύση της δίωξης και την αθώωση του Π. Αντωνόπουλου από κάθε κατηγορία και την παύση της δίωξης όλων όσων διώκονται για την πολιτικοσυνδικαλιστική τους δράση. Οι πολιτικές διώξεις με τρομοκρατικό χαρακτήρα πρέπει να απαντηθούν από ολόκληρο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΔΕΔΥ