Ηλεκτρονική Έκδοση

ΗΠΑ: Ορισμός συντονιστή αντιμετώπισης των ισλαμιστών

Στόχος οι δυνάμεις του Ισλαμικού Χαλιφάτου

Απόστρατος βετεράνος του Αφγανιστάν και του Ιράκ.

Τζιχαντιστές ποζάρουν με φόντο το δρόμο που οι ίδιοι άνοιξαν στα σύνορα Συρίας - Ιράκ Τζιχαντιστές ποζάρουν με φόντο το δρόμο που οι ίδιοι άνοιξαν στα σύνορα Συρίας - Ιράκ Oργανώνουν την παρέμβασή τους για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών οι ΗΠΑ. Στα πλαίσια αυτά, αρμόδιος του συντονισμού του διεθνούς συνασπισμού για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους, ορίστηκε ο απόστρατος στρατηγός Τζον Άλεν.

Πρόκειται για τον πρώην διοικητή των αμερικανικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν τη διετία 2011-2013, ενώ είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμετοχή των ΗΠΑ στον πόλεμο στο Ιράκ.

Ο επικεφαλής της προσπάθειας για αντιμετώπιση των ισλαμιστών, είχε συνταξιοδοτηθεί το 2013, ενώ αν και είχε διοριστεί ανώτατος διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, τον Οκτώβριο του 2012, ακολούθως υπήρξε ανάκληση του διορισμού λόγω «ανάρμοστης σχέσης».

Η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι: «Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ανακοίνωσε τον διορισμό του στρατηγού Τζον Άλεν στη θέση του ειδικού απεσταλμένου του προέδρου (των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα) για τον συνασπισμόεναντίον των τζιχαντιστών».

Πηγές: AMΠΕ, Reuters, Γαλλικό, Γερμανικό

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Για το ίδιο θέμα
Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Βρετανό