Έντυπη Έκδοση

Πρωτόγνωρη προσπάθεια

Το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμορφώσεως (ΙΔΕ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) βασίζεται απόλυτα στον εθελοντισμό

Υπάρχουν δραστηριότητες στην ελληνική κοινωνία που αξίζει να τις μνημονεύουμε. Ενα τέτοιο είναι το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμορφώσεως (ΙΔΕ) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), το οποίο βασίζεται απόλυτα στον εθελοντισμό, και αυτό, τουλάχιστον για το συγκεκριμένο τομέα, είναι πρωτόγνωρο. Εθελοντές οι διδάσκοντες, εθελοντές οι ομιλητές, εθελοντές οι σπουδαστές (ανώτεροι αξιωματικοί των τριών κλάδων και της Αστυνομίας).

Το ΙΔΕ, εμπνευστής και γενικός επιστημονικός διευθυντής του οποίου είναι ο καθ. Αριστείδης Γιαπαλής, αποβλέπει κυρίως στη γενική παιδεία των αξιωματικών, στη διεύρυνση των γνώσεων, στη διά βίου μάθηση καθώς και στην ενθάρρυνση της μαθησιακής τους αυτενέργειας.

Στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας του συμπλήρωσε 500 ώρες διδασκαλίας χωρίς καμία απώλεια από το πρόγραμμά του, γεγονός επίσης αξιοσημείωτο. Από τον Οκτώβριο μπαίνει στον τρίτο χρόνο της λειτουργίας του.

Εκτός από τα μαθήματα, οι αξιωματικοί συμμετέχουν σε πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως διεθνή συνέδρια, επισκέψεις σε μουσεία κ.λπ.

Παράλληλα, ένα άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι επιτρέπει σε ένα μεγάλο μέρος της ζώσας κοινωνίας, που έρχεται σε επαφή μαζί τους με αφορμή αυτές τις δραστηριότητες, να γνωρίσει καλύτερα το σώμα των Ελλήνων αξιωματικών.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες γίνονται χωρίς να υπάρχει το παραμικρό κόστος για το ΓΕΕΘΑ και κατά συνέπεια για τον Ελληνα φορολογούμενο.

Τέτοιες προσπάθειες δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΓΕΕΘΑ