Ηλεκτρονική Έκδοση

ΟΛΜΕ: Συνεδριάζουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ

Το Σάββατο στην Αθήνα

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, συνεδριάζουν οι πρόεδροι των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και οι αιρετοί του κλάδου, με θέμα την οργάνωση των επόμενων κινήσεων της ομοσπονδίας των καθηγητών.

ΟΛΜΕ - φωτο Στέλιος Στεφάνου ΟΛΜΕ - φωτο Στέλιος Στεφάνου Η ατζέντα συζήτησης όπως την περιγράφει η ΟΛΜΕ είναι: "Θα συζητήσουμε τις εξελίξεις με τα σχεδιαζόμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα περικοπών και λιτότητας από κυβέρνηση και τρόϊκα, τις εξελίξεις στα εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα (αξιολόγηση, διαθεσιμότητες-απολύσεις, κ.λπ.), τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία με την έναρξη της νέας χρονιάς, να εκτιμήσουμε την κατάσταση και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας μας, αφού έχει προηγηθεί σχετική συζήτηση μεταξύ των μελών των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

Γι’ αυτό οι συνάδελφοι (Πρόεδροι, Αιρετοί), πρέπει να έχουν καταγραμμένα τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται με την έναρξη της χρονιάς όπως: Αριθμός κενών εκπαιδευτικών κατά ειδικότητα. Ελλείψεις σε βιβλία. Πόσα τμήματα λειτουργούν με 26 – 30 μαθητές. Ανάγκες μετακίνησης μαθητών. Λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, πιστώσεις. Πόσα σχολεία λειτουργούν σε διπλή βάρδια. Πόσα λειτουργούν σε νοικιασμένα κτίρια. Γενικά κτιριακά προβλήματα. Οικονομικές εκκρεμότητες προς τους συναδέλφους".

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΟΛΜΕ