Ηλεκτρονική Έκδοση

Μυστική επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν στην Κύπρο

Για δύο ημέρες

Πραγματοποίησε επαφές για επενδύσεις εκπροσωπώντας την εταιρεία LSK.

 

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο τέως πανίσχυρος διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος Καν επισκέφθηκε για δύο μέρες τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος»ο Στρος Καν, είχε μία και μοναδική επίσημη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο οποίος μάλιστα φρόντισε να κρατήσει τη συνάντηση μυστική. Είχαν συνομιλίες επί δύο ώρες στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Ντομινίκ Στρος Καν ήρθε στην Κύπρο ως πρόεδρος της εταιρείας LSK, που έχει έδρα το Λουξεμβούργο και είχε συνομιλίες για δύο τομείς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν: Πρώτον, για τα χρεόγραφα του ενός δισεκατομμυρίου, που προτίθεται να εκδώσει η κυβέρνηση και δεύτερον, για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών οργανισμών.

Ο Στρος Καν συνοδευόταν από τρία άλλα μέλη του συμβουλίου του, ενώ από κυπριακής πλευράς ήταν μαζί του ο γνωστός δικηγόρος Πολάκης Σαρρής, ο οποίος εκπροσωπεί την LSK στην Κύπρο και από το γραφείο του έγιναν όλες οι επαφές και διαβουλεύσεις. Την επίσκεψη αυτή επιβεβαίωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δήλωση στο ΡΙΚ ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι ο Στρος Καν ενδιαφέρεται για επενδύσεις. Καθημερινά, είπε, έχουμε στην Κύπρο επισκέπτες, που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επενδύσεις. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, εκδηλώνεται για τον τουριστικό τομέα, τους ημικρατικούς οργανισμούς και στον τομέα της ανάπτυξης γης.

Πηγή: AMΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Κύπρος