Ηλεκτρονική Έκδοση

Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Χρυσοχοΐδης: «Τάζει λαγούς με πετραχήλια»

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επέκρινε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δυστυχώς φούσκωσε κι άλλο την ανυποληψία του κομματικού συστήματος», σε δηλώσεις του προσερχόμενος στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη «για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια».
 
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αφού αναφέρθηκε στις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα σχετικά με την κάρτα ανεργίας και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος παίζει με τη δυστυχία των συνανθρώπων μας».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Ευ. Βενιζέλο με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «εγώ δεν τσακώνομαι προσωπικά με κανένα και για τίποτα, απλά προσπαθώ να πω τι νομίζω ότι χρειάζεται για να κάνει η χώρα μια καινούρια αρχή». Συνεχίζοντας, είπε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση, τόλμη για τις αλλαγές, ριζοσπαστικό μέτρο και δικαιοσύνη». «Χρειάζεται όμως και η προσωπική στάση της πολιτικής, των πολιτικών, πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, σεμνότητα και συναίσθηση για το τι περνάει σήμερα ο κόσμος», συμπλήρωσε.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε επιπλέον το θέμα που, όπως είπε τον ανησυχεί πάρα πολύ, σχετικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι όταν μίλησε για την Ελλάδα και τους φόρους δέχτηκε απειλές για τη ζωή της. Είπε ειδικότερα ότι «το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ασφαλώς προσβάλλει τη χώρα», καθώς επίσης και ότι είναι επικίνδυνο πρακτικά «γιατί ποιος θα εμφανιστεί να επενδύσει σε μια χώρα που εμφανίζεται ως χώρα παρανόμων;». Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «χρειάζεται άμεσα να γίνουν ενέργειες που πρέπει να στραφούν από τη δικαστική ηγεσία, δια μέσου της νόμιμης οδού της δικαστικής συνδρομής» και «να ζητηθούν εξηγήσεις από την κ. Λαγκάρντ».
 
«Εάν σ' αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν απλώς παράνομοι, φοροφυγάδες, αλλά και κάποιοι που απειλούν ότι θα σκοτώσουν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», είπε ο υπουργός. Τόνισε, επίσης, ότι το θέμα είναι εθνικό, όχι κομματικό και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Υπογράμμισε ακόμα ότι «αν θέλουμε να είμαστε δίκαιο κράτος βασική προϋπόθεση είναι η δίκαιη φορολόγηση. Ας το κάνουμε».
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων
ΠΑΣΟΚ