Ηλεκτρονική Έκδοση

Νεκροί ένα παιδί και 17 τζιχαντιστές

Νέα αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας εξαπέλυσε επίθεση από αέρος εναντίον στρατοπέδου εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Έζορ, προκαλώντας το θάνατο ενός παιδιού και τουλάχιστον 17 τζιχαντιστών.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Η αεροπορική επιδρομή «είχε ως άμεσο στόχο τους κοιτώνες των τζιχανιστών στο στρατόπεδο εκπαίδευσης του Τίμπνι» κοντά στη σύνορα μεταξύ της επαρχίας Ντέιρ Έζορ και εκείνης της Ράκα (βόρεια), την οποία το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει πλήρως, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σκοτώθηκε και ένα παιδί, που βρισκόταν εκεί καθώς είχε επισκεφτεί τον αδελφό του, μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, της εξτρεμιστικής οργάνωσης που έχει καταλάβει πολλές περιοχές της Συρίας και του γειτονικού Ιράκ και διατηρεί τον έλεγχο μεγάλου τμήματος της επαρχίας Ντέιρ Έζορ.
 
Την Κυριακή, συριακές δυνάμεις βομβάρδισαν και περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα (βόρεια του Ντέιρ Έζορ) όπου κούρδοι μαχητές συγκρούονται με τους τζιχαντιστές.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο συριακός στρατός εξαπολύει επιδρομές εναντίον των περιοχών που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια και ανατολική Συρία. Σύμφωνα με τους αντάρτες, οι βομβαρδισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει τον θάνατο πολλών αμάχων.
 
Περισσότεροι από 191.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πολλοί άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία
Ισλαμικό Κράτος
Για το ίδιο θέμα
Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε Βρετανό
Αυστραλία: Μαχητικά αεροσκάφη και στρατιώτες κατά των τζιχαντιστών
Φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια