Ηλεκτρονική Έκδοση

Β.Κορέα: Αμερικανός σε καταναγκαστικά έργα για 6 χρόνια

Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον Αμερικανό Μάθιου Τοντ Μίλερ σε 6 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή διέπραξε «εχθρικές ενέργειες» ως τουρίστας στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Κυριακή.

«Διέπραξε εχθρικές ενέργειες προς την Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας, καθώς εισήλθε στο έδαφός της υποδυόμενος έναν τουρίστα τον περασμένο Απρίλιο» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, χωρίς λεπτομέρειες.
 
Ο Τοντ Μίλερ, που κατάγεται από το Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνια και είναι περίπου 25 ετών, φέρεται να εισήλθε στη Βόρεια Κορέα τον Απρίλιο 2014 όπου έσκισε την τουριστική του βίζα και ζήτησε από την Πιονγιάνγκ να του χορηγήσει άσυλο, σύμφωνα με τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.
 
Σε φωτογραφίες της δίκης του που είχαν δοθεί στη δημοσιότητα από κρατικά μέσα απεικονίζονται κάποια από τα προσωπικά αντικείμενα του Τοντ Μίλερ, μεταξύ των οποίων το διαβατήριό του και η βίζα που είχαν εκδώσει οι βορειοκορεατικές αρχές, την οποία έσκισε.
 
Στις φωτογραφίες εμφανίζεται και ο Τοντ Μίλερ να κάθεται στο έδρανο του εξεταζόμενου μάρτυρα περικυκλωμένος από στρατιώτες της Βόρειας Κορέας.
 
Η Πιονγιάνγκ δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία δίκης ενός άλλου Αμερικανού, του Τζέφρι Φόουλι, 56 ετών από το Οχάιο, που συνελήφθη τον περασμένο Μάιο αφού άφησε μία βίβλο κάτω από την τουαλέτα ενός κέντρου στο λιμάνι Σονγκτζίν στα ανατολικά της χώρας.
 
Επίσης, ο ιεραπόστολος Κένεθ Μπάε κρατείται στη Βόρεια Κορέα από τον Δεκέμβριο του 2012 και εκτίει ποινή 15 ετών καταναγκαστικών έργων, καθώς κρίθηκε ένοχος ότι διέπραξε εγκλήματα, στο πλαίσιο συνωμοσίας για ανατροπή του καθεστώτος.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βόρεια Κορέα
ΗΠΑ