Ηλεκτρονική Έκδοση

Πυρά κατά Τσίπρα

Βενιζέλος: Παροχολογία και στυλ Μαυρογιαλούρου

Τριπλό προσκλητήριο για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης

Για «φεστιβάλ ανευθυνότητας, παροχολογίας» και στυλ «του Μαυρογιαλούρου», του «δώσε κι εμένα μπάρμπα» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Υποστήριξε ότι με αυτά που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ «θα καταφέρει την απόλυτη καταστροφή, την επιστροφή πίσω από το μηδέν».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη Δημοκρατική Παράταξη την Κυριακή, χαρακτήρισε την ομιλία του κ. Τσίπρα ως «βαθιά ασέβεια στις θυσίες, τις ταλαιπωρίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού», που αποκαλύπτει κάτι «ενδόμυχο» για τον ΣΥΡΙΖΑ, την έλλειψη πίστης ότι μπορεί να κληθεί σύντομα να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, «γιατί αν είχαν την βεβαιότητα ότι θα κληθούν να εφαρμόσουν έστω κατ' ελάχιστο αυτά που υπόσχονται θα ήταν φειδωλοί». 
 
Ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο «λεφτά υπάρχουν», είπε ότι αυτό είχε ειπωθεί τότε σε άλλα συμφραζόμενα και σε άλλες συνθήκες, για να κατηγορήσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτός είναι τώρα που «τα δίνει όλα», αναφέροντας: «Αλέξη δώσ' τα όλα» και επικρίνοντας τον ότι δεν μίλησε καθόλου για διαρθρωτικές αλλαγές, νέο παραγωγικό μοντέλο και σύγχρονο κράτος. 
 
Για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ επί του χρέους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι με αυτά που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας «τινάζεται η μπάνκα στον αέρα». Υποστήριξε ότι ουσιαστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει «να μπούμε για δεκαετίες στην απόλυτη εξάρτηση από το ΔΝΤ και την τρόικα, να γίνουμε μια χώρα χωρίς ανεξαρτησία, χειραφέτηση και ουσιαστική ισοτιμία».
 
Αντιπαραβάλλοντας το αποτέλεσμα του PSI με όσα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι «αυτό που προτείνει είναι ένας δήθεν τσαμπουκάς που μας φέρνει σε σύγκρουση με λαούς και κοινοβούλια, αποθαρρύνει τις επενδύσεις, μας απομονώνει», ανοίγει μέτωπα με τους άλλους λαούς, κρεμάει στα μανταλάκια τη χώρα διεθνώς και την αφήνει έρμαιο της τρόικας. Γιατί, όπως συνέχισε, «τι νομίζουν ότι θα πάρουν το κούρεμα του χρέους χωρίς όρους;». «Τέτοια φαντασίωση που αγγίζει τα όρια της ιστορικής αλαζονείας; Πού έχουν μάθει τη διαπραγμάτευση και κάνουν μαθήματα;», συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος. 
 
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστήριξε πως αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας «εξηγεί γιατί είναι εθνική και ηθική υποχρέωση τη ανασυγκρότησης της δημοκρατικής παράταξης, γιατί πρέπει να υπάρχει η τρίτη λύση, η εθνική στρατηγική, γιατί χωρίς τη δημοκρατική παράταξη η χώρα οδηγήθηκε σε τραγικά αδιέξοδα».
 
Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα για τη στάση της κυβέρνηση σχετικά με το ψήφισμα στον ΟΗΕ, είπε ότι ακολουθήθηκε η ήπια γραμμή που ακολούθησαν τα ευρωπαϊκά κράτη και διερωτήθηκε ρητορικά εάν η λύση για το χρέος θα γίνει μεταξύ της Ελλάδας και των λατινικών χωρών ή με τις ευρωπαϊκές χώρες.
 
Ο Ευ. Βενιζέλος καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση προσπάθεια δημιουργίας μιας «νοσηρής» κατάστασης και «ανιστόρητης» συζήτησης σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε ότι κάποιοι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την προεδρική εκλογή ως «όχημα αστάθειας». «Τα παιχνίδια με τους θεσμούς που δυστυχώς τα ‘χουμε κάνει κι εμείς στο παρελθόν, πληρώνονται τελικά», είπε και τόνισε ότι πρέπει να σταματήσει «αυτή η ανιστόρητη συζήτηση».
 
Σημείωσε ότι το θέμα της προεδρικής εκλογής θα καταστεί επίκαιρο όταν έρθει ο χρόνος, με βάση τις συνταγματικές προβλέψεις. 
 
Τριπλό προσκλητήριο
   
Ο Ευ. Βενιζέλος απηύθυνε τριπλό προσκλητήριο, προς κινήσεις και κόμματα που αυτοτοποθετούνται στο χώρο της δημοκρατικής παράταξης, προς τους ενεργούς πολίτες, αλλά και προς τα μέλη και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγκαλιάσουν την προσπάθεια, ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης και των προσυνεδριακών διαδικασιών. 
 
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι αυτό το συνέδριο αφορά στο μέλλον της παράταξης αλλά και του τόπου. Ανέφερε ότι θα μετέχουν ισότιμα όλοι στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή και στη Γραμματεία της ΕΟΕ, επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή είναι εκείνη που θα απευθύνει την πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Τσίπρας:Εκλογές το συντομότερο
Tσίπρας: Κυβέρνηση με εντολή αυτοδυναμίας και εθνική στρατηγική