Ηλεκτρονική Έκδοση

Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς απέρριψε κάθε συζήτηση για το ενδεχόμενο τρίτου μνημονίου, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν θέλει νέα δανεικά και ότι η τρόικα θα φύγει με το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Όλα αυτά, όπως είπε, χάρη στην επικείμενη, νέα αναδιάρθρωση του χρέους, την ήδη καλή πορεία του σχεδίου εξόδου στις αγορές και την δημοσιονομική εξυγίανση, που θα επιτρέψει να αρχίσουν από φέτος οι φοροελαφρύνσεις και να αυξηθούν οι δόσεις στις ρυθμίσεις για τα χρέη.

«Η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέα δανεικά! Και δεν θα μπορούσε να υπογράψει "νέο μνημόνιο" για χρήματα που δεν χρειάζεται. Με την λήξη του προγράμματος η τρόικα θα φύγει. Όπως έγινε στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να τελειώσει το πρόγραμμα και να γίνουμε ξανά "φυσιολογική" χώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην «Real News».

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε ότι οι πολιτικές που εξαγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν αυτομάτως σε νέο μνημόνιο με πιο δυσβάσταχτους όρους.

«Ο κ. Τσίπρας επιστρέφει στο "λεφτά υπάρχουν" που μας έφερε σε αυτή την κατάσταση. Είναι λαϊκίστικες υποσχέσεις που οδηγούν μαθηματικά πίσω σε νέο μνημόνιο! Εμείς βγαίνουμε από το μνημόνιο οριστικά και δεν θα ξαναχρειαστούμε δανεικά. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ...» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τον ΕΝΦΙΑ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν φταίει ο Γιάννης Στουρνάρας για τα λάθη στον συγκεκριμένο φόρο. Έκανε λόγο για μικρής σημασίας παραφωνίες και «στιγμιαία» ξεσπάσματα των βουλευτών, ενώ παρείχε πλήρη στήριξη και στον Γκίκα Χαρδούβελη.

«Ο φόρος ακινήτων μειώνεται κάθε χρόνο για τους περισσότερους, θα συνεχίσει να μειώνεται και πλέον πληρώνουν όλοι. Εκείνο που τον έκανε δυσβάστακτο - πράγματι είναι ότι συνέπεσε με άλλους φόρους μαζί. Κι ότι πληρώθηκαν σε δύο χρόνια όσα δεν είχαν πληρωθεί τα τρία προηγούμενα. Αλλά αυτό τελειώνει πια» είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για νέα αναδιάρθρωση του χρέους, που θα δώσει, όπως είπε, ώθηση στις επενδύσεις και την ανάκαμψη: «Η Ελλάδα θα πάρει «πιστοποίηση» για την βιωσιμότητα του χρέους. Άλλωστε, ανεπισήμως, ήδη πολλοί το θεωρούν βιώσιμο, οι διεθνείς αγορές ήδη το αναγνωρίζουν αυτό, οι διεθνείς οίκοι το αναγνωρίζουν επίσης και πολύ σύντομα θα υπάρξει και επίσημη πιστοποίηση».

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς, αν και είπε ότι εκτιμά τον Φώτη Κουβέλη απέφυγε να αναφερθεί σε ονόματα, τόνισε ότι είναι πολύ πιο πιθανή από όσο πριν από έξι μήνες, η συγκέντρωση 180 ψήφων και προέβλεψε ότι σε δύο μήνες θα είναι ακόμη πιθανότερη. Χαρακτήρισε αθλιότητες όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ περί εξαγορών ή εκβιασμών βουλευτών για να στηρίξουν την κυβερνητική επιλογή.

«Ο πρωθυπουργός, που καταρρέει, επαναλαμβάνει τα ψεύδη και συνεχίζει να απειλεί τον ελληνικό λαό, όπως κάθε φορά. Δεν θα περάσουν ούτε λίγοι μήνες για να διαψευστεί ακόμα μια φορά» δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Αντ. Σαμαρά.
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
δημόσιο χρέος
Κυβέρνηση
Μνημόνιο
Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ)