Έντυπη Έκδοση

...και σειρά παίρνει η Βούλτεψη για το «κλάδεμα» στη ΝΕΡΙΤ

Καζάνι που βράζει είναι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. και μέχρι στιγμής το μέγαρο Μαξίμου αδυνατεί να παρέμβει δραστικά για την αποσυμπίεση της κατάστασης, ενώ ο πρωθυπουργός επιχειρεί να υποβαθμίσει το μέγεθος των εσωτερικών προβλημάτων της Ν.Δ. και της συνοχής της «γαλάζιας» Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κάνοντας λόγο για «παραφωνίες» και «στιγμιαία ξεσπάσματα».

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός με συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα επιμένει στη γραμμή του success story και δηλώνει «αισιόδοξος» ότι «η Ελλάδα θα πιστοποιήσει και τη βιωσιμότητα του χρέους», στέλνοντας το μήνυμα ότι η χώρα δεν χρειάζεται νέο δάνειο και νέο Μνημόνιο (RealNews). Παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προεδρική εκλογή, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι τρομοκρατεί και θέτει σε κίνδυνο την πολιτική ομαλότητα. Ταυτόχρονα ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει έτοιμος για «ανασυγκρότηση της παράταξης» με ένωση δυνάμεων και προσώπων «που κάποια στιγμή βρέθηκαν εκτός της Ν.Δ. ή που δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν μαζί μας».

Παρά το κλίμα αισιοδοξίας που θέλει να εκπέμψει ο πρωθυπουργός, ο εκνευρισμός στο εσωτερικό της Ν.Δ. είναι διάχυτος και η κυβέρνηση οδεύει στο δεύτερο γύρο της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης με την τρόικα, τη στιγμή που ο επικεφαλής του οικονομικού της επιτελείου Γκίκας Χαρδούβελης βρίσκεται στο στόχαστρο των «γαλάζιων» βουλευτών. Δυσαρέσκεια υπάρχει εσχάτως και για τη Σοφία Βούλτεψη, καθώς βουλευτές της Ν.Δ. χρεώνουν στην κυβερνητική εκπρόσωπο τόσο τις μεθοδεύσεις για το «κλάδεμα» της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, κάνοντας λόγο για «γελοιότητες», όσο και τις τελευταίες δηλώσεις της για την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Η Ντόρα Μπακογιάννη ανέφερε ότι είναι «χρέος» του Αντώνη Σαμαρά να ακούσει τους προβληματισμούς των βουλευτών της Ν.Δ. Προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση για το θέμα, το οποίο φαίνεται να διχάζει και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ακολουθείται η μέθοδος του «πολιτικού μασάζ» στους βουλευτές για να κατευναστούν οι αντιδράσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, που εκφράζονταν με ερωτήσεις προς τους υπουργούς που εξέφραζαν διαφοροποίηση από την κυβερνητική πολιτική και ιδίως την οικονομική και φορολογική πολιτική.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα ο πρώην γενικός διευθυντής της Ν.Δ. επί Κώστα Καραμανλή, Μενέλαος Δασκαλάκης, αναμένεται να αναλάβει συντονιστής της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ν.Δ. Πηγές της λεωφόρου Συγγρού πάντως υποστηρίζουν ότι είναι μια κίνηση που δεν σχετίζεται με κάποιον ειδικό «πυροσβεστικό» ρόλο του συγκεκριμένου στελέχους αναφορικά με την καλύτερη σύνδεση κόμματος, κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πάντως το κλίμα νευρικής κρίσης, στο οποίο βρίσκεται η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., δημιουργεί αβεβαιότητα για το κατά πόσο είναι εφικτός ο στόχος των 180 βουλευτών για την προεδρική εκλογή. Ενώ τα προβλήματα της συγκυβέρνησης επιτείνονται και από την προβληματική κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, που και αυτό επίσης δίνει την εικόνα μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η συνοχή της οποίας δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Σήμερα το μεσημέρι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχουν συνάντηση στο Μαξίμου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
Νέα Δημοκρατία
Κυβέρνηση
Κύριο θέμα
Εύκολος στόχος ο Χαρδούβελης