Έντυπη Έκδοση

Για νεκρούς και Λωτοφάγους μιλά η συγκυβέρνηση

Εντονα αντέδρασαν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ μετά τις εξαγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. «Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη», σχολίασε η Σοφία Βούλτεψη.

Η ίδια θεωρεί ότι «απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες», όπως και «στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της Ευρωζώνης». Σημείωσε ότι «απέφυγε να πει πού θα βρει τα λεφτά, αναφερόμενος συνεχώς στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε λεφτά που δεν θα υπάρχουν, όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ», προσθέτοντας ότι δεν εξήγησε «από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς "λεφτά υπάρχουν"».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν ήταν συγκεκριμένος σε ό,τι αφορά τη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, το μεταναστευτικό, τη θέση της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις αποκρατικοποιήσεις, ενώ «υποσχέθηκε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα», για να καταλήξει ότι υιοθετεί τη «λογική του "πάρε κόσμε" που είναι πιο επικίνδυνη από το "λεφτά υπάρχουν"».

Εμοιαζε ότι «απευθύνεται στο κοινό της χώρας των Λωτοφάγων», σχολίασε ο Ευ. Βενιζέλος σε ομιλία του στην πανελλαδική συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Θεωρεί ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «να μπούμε για δεκαετίες στην απόλυτη εξάρτηση από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και από την τρόικα», ζητά όλες τις λύσεις «από τους Ευρωπαίους εταίρους προφανώς με ανταλλάγματα και όρους». Εκανε λόγο για «φεστιβάλ ανευθυνότητας, παροχολογίας και δημαγωγίας» σε «στιλ Μαυρογιαλούρου» και «δώσε κι εμένα μπάρμπα». Ο κ. Βενιζέλος διαπίστωσε ότι κυριάρχησε η νοοτροπία τού «λεφτά υπάρχουν».

«Εικονική πραγματικότητα» χαρακτήρισε τις εξαγγελίες η Ντόρα Μπακογιάννη. Τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να βρεθούν τα 13,5 δισεκατομμύρια που εκτιμάται ότι θα κοστίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Αθήνα και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την τριμερή να το τοποθετεί σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ (Σκάι).

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν οδηγεί στην ανάκτηση των τεράστιων απωλειών του λαού, αντέδρασε το ΚΚΕ. Σημείωσε ότι τα «όποια ψίχουλα εξαγγέλλονται προς την πιο ακραία φτώχεια θα εξανεμιστούν την ίδια στιγμή απ' τη συνολική αντιλαϊκή πολιτική στη φορολογία, στο ασφαλιστικό, στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΑΣΟΚ