Έντυπη Έκδοση

Μοίραζε καθαρό νερό στους πρόσφυγες

Στους πρόσφυγες πολέμων αφιέρωσε τη ζωή του ο Βρετανός Ντέιβιντ Χέινς, τον οποίο αποκεφάλισαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από 18 μήνες ομηρίας. Τον απήγαγαν μαχητές του ΙΚ στη Βόρεια Συρία τον Μάρτιο του 2013, ενώ πρόσφερε βοήθεια στους πρόσφυγες που είχαν πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο.

 Εργαζόταν για τη γαλλική ΜΚΟ ACTED και είχε αναλάβει την οργάνωση παροχής καθαρού νερού, τροφίμων και σκηνών για στέγαση στα στρατόπεδα προσφύγων της πόλης Αχμέτ, που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.

Ο Ντέιβιντ Χέινς, 44 ετών, γεννήθηκε στο Ανατολικό Γιορκσάιρ, ωστόσο μεγάλωσε στο Περθ της Σκοτίας. Επειτα από 12 χρόνια υπηρεσίας στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία, συνεργάστηκε με διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις ταξιδεύοντας σε μερικά από τα πιο επικίνδυνα μέρη του κόσμου, αρχής γενομένης από τη Γιουγκοσλαβία, όπου μετέβη το 1999 για να βοηθήσει τους πρόσφυγες του πολέμου. Το 2011 πήγε στη Λιβύη με την Handicap International και το 2012 εργάστηκε στο Νότιο Σουδάν.

«Ο πατέρας μου είναι ένας ήρωας» δηλώνει η έφηβη κόρη του στην εφημερίδα «Daily Mail», ενώ ο αδελφός του τονίζει ότι «ο Ντέιβιντ είχε περισσότερη ζωντάνια όταν υπηρετούσε τον ανθρωπιστικό του ρόλο». ΕΡΑΣΜΙΑ ΣΦΑΕΛΟΥ

(Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βρετανία
Μέση Ανατολή και αραβικός κόσμος
Πρόσωπα
Κύριο θέμα
Σειρά έχουν οι Βρετανοί όμηροι