Έντυπη Έκδοση

Η πίεση ανεβαίνει με ζάχαρη και όχι με αλάτι

Η ζάχαρη, και όχι το αλάτι, ενοχοποιείται για την υψηλή πίεση, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, η οποία υποστηρίζει ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα ενεργοποιούν μία περιοχή-κλειδί του εγκεφάλου, πυροδοτώντας στη συνέχεια ταχύτερους καρδιακούς παλμούς, οι οποίοι οδηγούν στην αύξηση της πίεσης.

Οι Αμερικανοί επιστήμονες των Πανεπιστημίων του Κάνσας και της Νέας Υόρκης επικαλούνται εκτός από τα δικά τους ευρήματα και πρόσφατη γαλλική μελέτη στην οποία συμμετείχαν 8.670 Γάλλοι άνω των 18, η οποία δεν «βρήκε» σύνδεση μεταξύ της πρόσληψης αλατιού και της υψηλής πίεσης. «Καλύτερη διατροφική συμβουλή υγείας για την αποφυγή της υπέρτασης είναι -όπως εμείς νομίζουμε- ο μεγάλος περιορισμός της ζάχαρης και η συνετή χρήση αλατιού» δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Τζέιμς Ντινικολαντίνιο, στην επιθεώρηση American Journal of Cardiology, όπου και δημοσιεύεται η μελέτη. Ιω.Ν.

(ΠΗΓΗ: DAILY MAIL)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιατρικές έρευνες & μελέτες
Υγεία
Ματιές στον κόσμο