Έντυπη Έκδοση

Μεσόγειος και αφηγήσεις

Πρώτος σταθμός του σκάφους «Mediterranea» η Αθήνα, και στη συνέχεια για πέντα χρόνια θα διαπλέει τη Μεσόγειο, τον Εύξεινο Πόντο, τη βόρεια Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο μιας ναυτικής, πολιτιστικής και επιστημονικής αποστολής, «για να μειωθούν οι αποστάσεις ανάμεσα στους λαούς και τους πολιτισμούς».

Αυτός είναι ο σκοπός του πολύχρονου ταξιδιού, λέει ο εμπνευστής αυτού του τριπλού εγχειρήματος Simone Perotti, συγγραφέας και ναυτικός, όπως αναφέρεται η ιδιότητά του από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Σήμερα στις 17.30 ο Perotti θα αναπτύξει τις σκέψεις του πάνω στο Progetto Mediterranea μέσα από δύο «συναντήσεις με συγγραφείς και πρόσωπα του λογοτεχνικού και πολιτιστικού κόσμου» που θα έχουν θέματα «Μεσόγειος και αφηγήσεις: οι συγγραφείς στον καιρό της κρίσης» και «Ποιος ανθρωπισμός μετά την κρίση;».

Το ιστιοπλοϊκό «Mediterranea» μεταφέρει συγγραφείς και καλλιτέχνες που θα συνδιαλεχθούν με συναδέλφους τους στην Αθήνα και στους υπόλοιπους σταθμούς του ταξιδιού: «Η σκέψη της Μεσογείου είναι απαραίτητη για να αντεπεξέλθουμε στο παρόν, μια εποχή δραματικής παρακμής, η οποία αφορά όχι μόνο την περιοχή αυτή, αλλά ολόκληρο τον κόσμο κατά τη δεύτερη δεκαετία της τρίτης χιλιετίας» επισημαίνουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης, που τελεί υπό την αιγίδα του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών και του προέδρου της χώρας Giorgio Napolitano.

Ο εμπνευστής της πολιτιστικής, επιστημονικής και ναυτικής εκστρατείας φιλοδοξεί ότι ο τριπλός σκοπός τής από Ιταλία εκστρατείας θα «βάλει τις βάσεις για τις μελλοντικές Ηνωμένες Πολιτείες της Μεσογείου». Λέτε να ξέρει κάτι περισσότερο για τη Μεσόγειο που... φλέγεται;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ιστιοπλοΐα
Επιστημονικές έρευνες και μελέτες
Ερευνες & μελέτες