Έντυπη Έκδοση

Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

«Love Story στο Πεκίνο»

Με την ταινία του Τσεν Σιτσένγκ «Love Story στο Πεκίνο», παρουσία του σκηνοθέτη, της πρωταγωνίστριας και του παραγωγού, ανοίγει απόψε τις πύλες της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134 - 136, Κεραμεικός), η Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου (15-18 Σεπτεμβρίου), όπου σε τέσσερις μέρες αναμένεται να προβληθούν οκτώ ταινίες της τελευταίας τριετίας σκηνοθετημένες από διάσημους Κινέζους δημιουργούς.

Ταινίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών, προσφέροντας στο θεατή μια ενδεικτική αλλά σαφή εικόνα της σύγχρονης κινεζικής κινηματογραφίας, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να εστιάζεται στο φιλμ «The Grandmaster» του διάσημου Κινέζου σκηνοθέτη Γουόν Καρ Γάι (βλ. «2046»).

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το υπουργείο Πολιτισμού, την κινεζική πρεσβεία και τους αντίστοιχους πολιτιστικούς φορείς της Κίνας, αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας στενότερης πολιτιστικής συνεργασίας σε επίπεδο πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών και ειδικότερα στη διαμόρφωση συνεργασιών στο πεδίο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της συντήρησης της κινηματογραφικής κληρονομιάς.

Για τις ανάγκες εδραίωσης αυτής της πολιτιστικής συνεργασίας, θα δώσει το «παρών» απόψε στις 7 μ.μ. στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, μεγάλη κινεζική αντιπροσωπεία έντεκα επισήμων και καλλιτεχνών με επικεφαλής τον κ. Τονγκ Γκανγκ, υφυπουργό της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και από την ελληνική πλευρά η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αντζελα Γκερέκου.

Παράλληλα με τα φιλμ του Τσεν Σιτσένγκ (απόψε στις 9.30 μ.μ.) και του Γουόν Καρ Γάι (Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 9.45 μ.μ.) κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου θα προβληθούν οι ταινίες: «Τα συνεταιράκια» του Πίτερ Τσαν (Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.), «Αστυνομικό Ημερολόγιο» της Νινγκ Γινγκ (Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.), «Πες Ναι» του Λέστε Τσεν (Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ.), «Chinese Zodiac» του Τζάκι Τσαν (Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου στις 10 μ.μ.), «Full Circle» του Ζανγκ Γιάνγκ (Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ.) και «Το χτύπημα του δράκου» του Τσούι Χαρκ (Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 10 μ.μ.).

i info

Οι προβολές των ταινιών θα γίνουν με ελληνικούς υπότιτλους. Ολες οι ταινίες της εκδήλωσης (εκτός από «The Grandmaster» και «Chinese Zodiac») θα προβληθούν και με αγγλικούς υπότιτλους. Τιμή εισόδου για κάθε προβολή 4 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ταινίες/Σήριαλ/Παραγωγές
Κινηματογράφος
Κίνα