Έντυπη Έκδοση

Η πέτρα του σκανδάλου

Μια επιστολή που κρύβει πολλά ερωτήματα ήταν η τελευταία πράξη του Αντώνη Μακρυδημήτρη, με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, πριν υποβάλει την παραίτησή του και αποχωρήσει οριστικά από το Ραδιομέγαρο.

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Α. Μακρυδημήτρης με επιστολή του καλούσε στην τάξη τον Β. Θωμόπουλο Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Α. Μακρυδημήτρης με επιστολή του καλούσε στην τάξη τον Β. Θωμόπουλο Με αυτό τον τρόπο αποδεικνύεται και εγγράφως πως η αντίθεσή του στον τρόπο που εκτελεί τα καθήκοντά του ο γενικός διευθυντής Περιεχομένου και υπεύθυνος -με διευρυμένες αρμοδιότητες- για την ενημέρωση του νέου φορέα, Βασίλης Θωμόπουλος, ήταν μία από τις βασικές αιτίες της βιαστικής οικειοθελούς αποχώρησης. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Η επιστολή

Ιδού όμως τι αναφέρει η επιστολή που απηύθυνε ο Αντώνης Μακρυδημήτρης προς τον Βασίλη Θωμόπουλο: «Κύριε Γενικέ, σε συνέχεια της με αριθμό 1285/12.8.2014 επιστολής μου προς εσάς, με την οποία σας επεσήμανα εγγράφως ότι είχατε παραβεί ευθέως και συνειδητώς τις οδηγίες της Διοίκησης της εταιρείας, αμφισβητώντας το ρόλο της Διοίκησης, και σας κάλεσα να απέχετε εφεξής από παρόμοιες ενέργειες, περιοριζόμενος αυστηρώς στα καθήκοντα σας, υπό τις εντολές και κατευθύνσεις μου.

»Ομως παρά τα ανωτέρω, χθες συνέβη νέο βαρύτατο κρούσμα απείθειάς σας στις εντολές μου. Με τη συμπεριφορά σας αυτή αμφισβητήσατε και πάλι εμπράκτως το ρόλο της Διοίκησης και υποπέσατε όχι μόνο σε σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα, που επισύρει την μέγιστη των πειθαρχικών ποινών σε βάρος σας, αλλά και στοιχειοθετήσατε σπουδαίο λόγο για την καταγγελία τής από 14.4.2014 σύμβασης εργασίας σας που έχετε συνάψει με την εταιρεία ΝΕΡΙΤ Α.Ε., λόγω παραβίασης εκ μέρους σας ουσιωδών όρων αυτής.

»Για το λόγο αυτό σας εκφράζω την έντονη απαρέσκειά μου προς τη συμπεριφορά σας αυτή και σας απευθύνω αυστηρότατη επίπληξη, η οποία μαζί με την ανωτέρω μνημονευόμενη επιστολή μου θα τεθεί στον υπηρεσιακό σας φάκελο».

Επειτα από απόφαση του προέδρου της εταιρείας Αντώνη Μακρυδημήτρη, ανακλήθηκε από την άδειά του ο γενικός διευθυντής Ενημέρωσης, Βασίλης Θωμόπουλος, για παράβαση οδηγιών της διοίκησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βασίλης Θωμόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή λίγο μετά το μαύρο της ΕΡΤ, ως στέλεχος της Δ.Τ., έδωσε εντολή για τη μετάδοση τηλεοπτικού προγράμματος, παρά την αντίθετη άποψη της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ. Η στάση αυτή προκάλεσε μεγάλη ένταση στη ΝΕΡΙΤ, σε ανώτατο επίπεδο, εντός και εκτός συγκυβέρνησης και αυτό που ζητείται από τον Βασίλη Θωμόπουλο είναι να περιοριστεί αυστηρά στα καθήκοντά του.

Προσωρινά ο Μάης

Στο μεταξύ, το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, αφού έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις του προέδρου του Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου, καθηγητή Αντωνίου Μακρυδημήτρη, και του αναπληρωτή προέδρου του Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη, τοποθέτησε προσωρινά στη θέση του πρώτου τον Πέτρο Μάη, με διάρκεια θητείας μέχρι την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την παράταση υποβολής αιτήσεων για τη θέση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, στις 17.00.

Η ΔΗΜΑΡ ζητά διερεύνηση...

Εκκληση στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να διερευνήσει το θέμα των πρόσφατων παραιτήσεων στελεχών της ΝΕΡΙΤ έκανε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. «Οι παραιτήσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου και υπεύθυνου του προγράμματος της εταιρείας Ροδόλφου Μορώνη, καθώς επίσης και η εισαγγελική έρευνα για τις συνθήκες διενέργειας του διαγωνισμού πρόσληψης στη ΝΕΡΙΤ Α.Ε., έχουν προκαλέσει τις εύλογες ανησυχίες για το διαφανή, αντικειμενικό και ποιοτικό χαρακτήρα της Νέας Δημόσιας Τηλεόρασης και κατόπιν τούτων καθίσταται επιτακτική η άμεση ενασχόληση της Επιτροπής μας με το συγκεκριμένο θέμα. Στο πλαίσιο της διερεύνησης του θέματος, πρέπει να κληθούν το συντομότερο δυνατό τα μέλη της διοίκησης, με πρώτους απ' όλους τους κ.κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη και Ροδόλφο Μορώνη», αναφέρει η επιστολή Τσούκαλη.

Στο μεταξύ η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, με αφορμή τις δύο παραιτήσεις εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως μετά τα πρόσφατα γεγονότα το αίτημα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πιο άμεσο από ποτέ...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
TV & Media
Τηλεόραση
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)