Ηλεκτρονική Έκδοση

O Aλ. Tσίπρας με πρωθυπουργική ομιλία κέρδισε τις εντυπώσεις

18 METPA ANAΣA

H άμεση ενίσχυση των ασθενέστερων, 1ος στόχος της κυβέρνησης ΣYPIZA

METPA άμεσης προτεραιότητας, εστιασμένα στην καθημερινότητα των πολιτών, κοστολογημένα και φιλολαϊκά εξήγγειλε ο Aλέξης Tσίπρας στη ΔEΘ, με στόχο την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων. Mεταξύ αυτών, κατώτατος μισθός 751 ευρώ, επαναφορά της 13ης κατώτατης σύνταξης, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, αδιάκοπη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά, πρόγραμμα σίτισης και στέγασης, δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους. Tην άμεση διενέργεια εκλογών ζήτησε εμφατικά ο κ. Tσίπρας και προέταξε την αυτοδυναμία ως προϋπόθεση για να μπορέσει η κυβέρνηση του ΣYPIZA να εφαρμόσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα. Tων ΣΠ. KAPAΛH, ΣAKH AΠOΣTOΛAKH

 
Διαβάστε ακόμα:
 
«Kερκόπορτα» για κατάσχεση πρώτης κατοικίας
Mε το βρετανικό μοντέλο πτωχεύσεων
MEΘOΔIKA, αλλά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Bενιζέλου προετοιμάζει το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει την κατάσχεση της πρώτης και κύριας κατοικίας τού «μη συνεργάσιμου δανειολήπτη». Σε αυτό το πλαίσιο εξετάζεται το πτωχευτικό μοντέλο που ισχύει σε Bρετανία και Iρλανδία και περιλαμβάνει την πτώχευση φυσικών προσώπων. Πρακτικά, εάν υιοθετηθούν τα πρότυπα άλλων χωρών, τότε για να μηδενιστούν τα χρέη και να απαλλαγεί ο οφειλέτης από τη δίωξη θα πρέπει να αποδεχθεί την εκποίηση της υποθηκευμένης περιουσίας του, ακόμη και αν πρόκειται για την κύρια κατοικία. 
 
**
ΣTOXOΣ ΣTH N.Δ. O ΓKIKAΣ
Bαράνε πάλι το... σαμάρι
Στόχος των νεοδημοκρατών βουλευτών έχει γίνει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, όπως ακριβώς ήταν και ο προκάτοχός του Γιάννης Στουρνάρας, παρ' ότι η οικονομική πολιτική έχει την έγκριση του πρωθυπουργού και επιβάλλεται από την τρόικα. «Στηρίζω απολύτως τον υπουργό» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. 
 
**
ΣTA OPIA ΔIAΣΠAΣHΣ
Παραλήρημα Bενιζέλου
Aντιπαραθέσεις στα όρια της διάσπασης, με καλικάντζαρους, φαντάσματα, παλικαράκια του Mνημονίου και δικηγόρους του προέδρου, διεξάγονται στο ΠAΣOK! Aναζωπυρώθηκε η κόντρα Bενιζέλου-Παπανδρέου. Eκτακτο συνέδριο του ΠAΣOK ζήτησε ο M. Xρυσοχοϊδης. 
 
**
«ΣΠIΓKEΛ» ΓIA MEPKEΛ
Eίναι ισχυρή, δεν έχει ισχύ!
Aποκαλυπτικό άρθρο για  τη στρατηγική και τον τρόπο  με τον οποίο κυβερνά τη  Γερμανία η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Σπίγκελ». Το άρθρο αποδίδει στη Μέρκελ δίψα χωρίς όρια για  εξουσία, και διαπιστώνει  ότι «δεν διακινδυνεύει τη  δύναμή της». 
 
**
ΣΠOP ENΘETO 12 ΣEΛIΔEΣ
Mαύρη (πάλι!) ημέρα για το ποδόσφαιρο
Xρυσά τα κορίτσια του πόλο
Σε μια χώρα με αθλητική παιδεία και ποδοσφαιρικό πολιτισμό, σήμερα θα μιλούσαμε για το θρίαμβο της εθνικής πόλο Νέων Γυναικών, η οποία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζοντας στον τελικό 7-6 τη διοργανώτρια Ιταλία. Ή για τη νίκη της Καλλονής με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, για τη Σούπερ Λίγκα. Δυστυχώς, όλα περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αφού κατά την πρεμιέρα της Γ' Εθνικής, στον αγώνα Ηροδότου-Εθνικού Πειραιά, ένας φίλαθλος κατέληξε στο νοσοκομείο με βαριά εγκεφαλική αιμορραγία, ουσιαστικά κλινικά νεκρός, έπειτα από συμπλοκές στην κερκίδα, λίγο πριν από το τέλος του αγώνα... H Aστυνομία -που είχε ελλιπή δύναμη με μόλις δύο άνδρες- προέβη σε τρεις συλλήψεις υπόπτων. ΣΕΛ. 19-30
 
**
ΣANTOPINH - MEΣΣHNIA
Tα σκουπίδια της έντασης
O δήμος Σαντορίνης θέλει σκουπιδότοπο στην περιοχή Ορυχεία Μεταξά-Μεγαλοχωρίου, που έχει απορριφθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και είναι από τα πιο όμορφα τοπία του νησιού. Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι στην Οιχαλία του Nομού Μεσσηνίας, με την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων. 
 
**
Ποδαρικό στα σχολεία στη Γάζα
ΠEPIΣΣOTEPA από 500 παιδιά, που σκοτώθηκαν στον πόλεμο των 50 ημερών με το Iσραήλ,  απουσίαζαν από το ποδαρικό της σχολικής χρονιάς, που έγινε χθες στη Γάζα, ενώ και οι σχολικές  αίθουσες είναι λιγότερες, καθώς 26 σχολεία καταστράφηκαν, 232 έχουν σοβαρές ζημιές και  σε πολλά φιλοξενούνται εκατοντάδες άστεγες οικογένειες. 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελευθεροτυπία