Ηλεκτρονική Έκδοση

Ξεκινούν οι εγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Από σήμερα μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διαδικασία εγγραφής πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας ενώ παράλληλα όσοι το επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν σε ποιο πανεπιστήμιο επιθυμούν να μετεγγραφούν. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι σχετικές αποφάσεις για τον τελικό αριθμό των μετεγγραφών θα οριστικοποιηθούν αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να υπάρχει ακριβής εικόνα.

ΑΣΟΕΕ ΑΣΟΕΕ

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες ή νομίμως εξουσιοδοτημένο πρόσωπο πρέπει καταθέτουν στη γραμματεία της σχολής ή του τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
- Αίτηση για εγγραφή.
- Ευκρινές φωτοαντίγραφο απολυτηρίου ή πτυχίου ή αποδεικτικού του σχολείου αποφοίτησης.
- Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη σχολή ή τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
- Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας.
- Οσοι πέτυχαν από Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄(90% και 10%) υποβάλλουν και ευκρινές φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη).
 
Σημειώνεται ότι κάποια ιδρύματα της χώρας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Πατρών, Αιγαίου) έχουν πλέον θεσπίσει την ηλεκτρονική εγγραφή με σκοπό την απλούστευση της διαδικασίας, ενώ το πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι οι γραμματείες του θα λειτουργήσουν και το προσεχές Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου και την προσεχή Κυριακή 22 του μηνός για τη διευκόλυνση των φοιτητών.
 
(Πηγή:ΑΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
ΤΕΙ
ΑΕΙ