Ηλεκτρονική Έκδοση

«Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός», ανέφερε ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου

Στην Αθήνα ο φίλαθλος του Εθνικού

Mε μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο 401 στην Αθήνα ο άτυχος φίλαθλος του Εθνικού που δίνει μάχη για να μείνει στη ζωή. «Επιτέλους κάποιοι πρέπει να κινητοποιηθούν.» είπε ο πατέρας του 46χρονου

Εξαιρετικά κρίσιμη είναι η κατάστασή της υγείας του 46χρονου φίλου της πειραϊκής ομάδας που νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του στα επεισόδια στο γήπεδο της Αλικαρνασσού κατά τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Ηρόδοτο για την πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής.

Ο φίλαθλος του Εθνικού  υποβλήθηκε σε νέα αξονική τομογραφία  προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρει κάταγμα στο κεφάλι και αν η ρήξη του ανευρύσματος προκλήθηκε από χτύπημα ή από την ένταση της στιγμής. Σύμφωνα με την νεότερη ανακοίνωση από την διοίκηση του νοσοκομείου δεν προκύπτουν εμφανείς σωματικές κακώσεις ενώ αναμένεται και ιατροδικαστική έκθεση. Για τον λόγο αυτό  μετά από επαφές του Βενιζέλειου νοσοκομείου δόθηκε η εντολή να μεταφερθεί το μεσημέρι της Δευτέρας (15/9) στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση εμβολής του αγγείου που αιμορράγησε
 
 
Η ανακοίνωση της Διοίκησης ΠΑ.Γ.Ν.Η. - Γ.Ν. «Βενιζέλειο»
 
« Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση και προγραμματίζεται η αερομετακομιδή του σήμερα και μάλιστα εντός λίγης ώρας σε Νοσοκομείο των Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος μεταφέρθηκε εχτές 14/9/2014 και ώρα 17:10 με πλήρη απώλεια συνειδήσεως και σε βαριά γενική κατάσταση στο Γ.Ν. «Βενιζέλειο». Δια του αξονικού τομογράφου διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία συνεπεία ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.
Οι παραπάνω διαπιστώσεις προέρχονται από τους Ιατρούς του Βενιζελείου Νοσοκομείου, που έχουν εξετάσει τον πάσχοντα, οι οποίοι επίσης βεβαιώνουν τη μη ύπαρξη εμφανών σωματικών κακώσεων, εξάλλου σήμερα το πρωί έλαβε εντολή Ιατροδικαστής που εξέτασε τον ασθενή και αναμένεται Ιατροδικαστική Έκθεση.»
 
 
Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, Ανέστη Κιούλπαλη ο 46χρονος βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση σε δηλώσεις που έκανε στον Sentra 103,3.
 
«Χθες μπήκε στην εντατική μονάδα με εγκεφαλική αιμορραγία, μετά από έναν φερόμενο καυγά. Εξωτερικά δεν είχε εμφανή σημάδια τραυματισμού. Κάναμε αξονική και διαπιστώσαμε εγκεφαλική αιμορραγία. Αυτό μας βάζει κατευθείαν σε διαδικασία να υποψιαστούμε την ρήξη ανευρίσματος. Ο άνθρωπος ήρθε σε κωματώδη κατάσταση και από χθες έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις των γιατρών και τελικά αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα και το 401. Υπάρχουν εκεί εξειδικευμένοι γιατροί κι εδώ και κανένα 20λεπτο έχει αναχωρήσει με το ΕΚΑΒ και στη συνέχεια με αεροπλάνο για το νοσοκομείο στην Αθήνα».
 
Ερωτηθείς για το αν είναι «κλινικά νεκρός», απάντησε: «Δεν είναι εγκεφαλικά νεκρός, ούτε κλινικά νεκρός. Ηρθε σε κωματώδη κατάσταση και αυτή την στιγμή είναι σε καταστολή με μηχανική υποστήριξη. Μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο για να δούμε πράγματι αν υπήρχε ανεύρισμα και να αντιμετωπιστεί πιο ειδικά.», ενώ όσο αφορά για το αν η ρήξη του ανευρίσματος ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής και επεισοδίων,ο κ.  Κιούρπαλης  είπε: «Η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσει την απάντηση. Θα ήθελα να περιμένω τα αποτελέσματα του ιατροδικαστή για να πω το οτιδήποτε. Σαν γιατρός δεν μπορώ να αποκλείσω καμία περίπτωση».
 
Σε ερώτηση για το αν έχει πιθανότητες να διαφύγει τον κίνδυνο  τόνισε: «Ελπίδες υπάρχουν. Αν συνεχιστεί η εγκεφαλική αιμοραγία, τότε θα είναι δύσκολα. Αν σταματήσει και καταφέρει να σταθεροποιηθεί, τότε υπάρχει πιθανότητα να επιστρέψει και τότε θα δούμε σε ποια κατάσταση».
 
Τέλος σε δηλώσεις του, ο πατέρας του 46χρονου ανέφερε ότι σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του γιου του είναι τραγική. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα, αυτό που συνέβη στο παιδί του, να αποτελέσει την απαρχή για να αλλάξει η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά γήπεδα. «Επιτέλους κάποιοι πρέπει να κινητοποιηθούν. Εμείς σαν οικογένεια, έχουμε ιστορία με τον Εθνικό. Εγώ υπήρξα αθλητής του Εθνικού αλλά και οι δυο μου γιοι (και ο τραυματίας) υπήρξαν αθλητές του Εθνικού. Έχουμε και διοικητική σχέση με την ομάδα» - είπε ο πατέρας, τονίζοντας ότι ο γιος του ήρθε στην Κρήτη για να χαρεί το παιχνίδι, να δει την ομάδα του και σε καμία περίπτωση να προκαλέσει επεισόδια.
 
Εν τω μεταξύ μικροένταση προκλήθηκε στο νοσοκομείο, μεταξύ κατοίκων της Ν.Αλικαρνασσού και του αδερφού του 46χρονου. Ο δεύτερος, ακούγοντας τους κατοίκους της περιοχής να αναφέρουν σε δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ότι δε γνωρίζουν ποιοι είναι οι πέντε φερόμενοι ως δράστες και ότι δεν πρέπει να στιγματιστεί η Αλικαρνασσός, αντέδρασε λέγοντας: «Εδώ πεθαίνει ένας άνθρωπος κι εσάς σας ενδιαφέρει να μη στιγματιστεί η περιοχή σας!»
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Ατυχήματα/Τραυματισμοί
Αθλητική βία
Γ΄Εθνική