Ηλεκτρονική Έκδοση

Σενάρια κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών από Βενιζέλο

Αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα φέρεται πως εξετάζει να εισηγηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Βιαστικά θα περάσει από τη ΔΕΘ  ο Βενιζέλος Βιαστικά θα περάσει από τη ΔΕΘ ο Βενιζέλος Τα σχετικά σενάρια πυροδότησαν οι αναφορές του στην - εκρηκτική κατά τ’άλλα- σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή αλλά και στην Πανελλαδική Συνάντηση του ΠΑΣΟΚ.

“Ποιος είπε ότι θα κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή ότι θα είναι πρώτος στο επίπεδο του 25% ή 26%; Ποιος είπε ότι ο κόσμος δεν θέλει σταθερότητα; Και ποιος είπε ότι έχει λήξει το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου;” είπε μεταξύ άλλων ο Ευ. Βενιζέλος την Κυριακή.

Το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο εμφανίζεται θετικό στο σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών όχι όμως και στην αλλαγή του εκλογικού νόμου προς μια ενισχυμένη αναλογικότητα.

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου έκανε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, το κόμμα της οποίας είχε εισηγηθεί τον εν λόγω εκλογικό νόμο, γνωστός ως νόμος Παυλόπουλου, με πριμοδότηση του πρώτου κόμματος.

Σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό “Βήμα 99,5” έκανε λόγο για «κουτσογιωργικές» αντιλήψεις. “Για γενικώς σπασμωδικές κινήσεις, όπως η αλλαγή εκλογικού νόμου εν όψει εκλογών, δεν είμαι ποτέ υπέρ τους. Δεν αλλάζεις τον εκλογικό νόμο παραμονές των εθνικών εκλογών. Αυτά είναι αλήστου μνήμης 'κουτσογιωργικές' αντιλήψεις. Δεν είναι δυνατόν το 2014 να σκεπτόμαστε ακόμα με την ίδια λογική” είπε η Ντ. Μπακογιάννη ενώ τάχθηκε υπέρ της επίσπευσης της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογικός Νόμος
ΠΑΣΟΚ
Για το ίδιο θέμα
Βενιζέλος: Η αλλαγή του εκλογικού νόμου στην προγραμματική συμφωνία