Ηλεκτρονική Έκδοση

To πρωτάθλημα FIA Formula E πήρε σάρκα και οστά

Στους δρόμους του Πεκίνου, ολοκληρώθηκε ο ιστορικός, πρώτος αγώνας του νεοσύστατου πρωταθλήματος της Formula E

Το Σάββατο 13/9 θα μείνει στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ως η ημέρα που πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας ηλεκτρικών μονοθεσίων, του θεσμού FIA Formula E.

Ο εναρκτήριος αγώνας από τους 10 της σεζόν έγινε στους δρόμους του Πεκίνου, ενώ θα ολοκληρωθεί  τον Ιούνιο του 2015 στους δρόμους του Λονδίνου. Ο δρόμος γύρω από το στάδιο που χτίστηκε για να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008, θύμιζε κανονική πίστα F1 ενώ η διαδρομή περιελάμβανε όλα τα χαρακτηριστικά ενός σιρκουί πόλης, με ευθείες, σικέιν και στροφές 90 μοιρών.
 
Στο νέο πρωτάθλημα μάλιστα αγωνίζονται οδηγοί που αγωνίστηκαν στην  Φόρμουλα 1 όπως, οι Μοντανί, Πικ, Τσάντχοκ, Ντ’ Αμπρόζιο, Πικέ τζούνιορ, Σαραζέν, Σάτο κ.α.  Στον αγώνα που ήταν διάρκειας  25 γύρων, συμμετείχαν  40 μονοθέσια  που ήταν όλα Spark-Renault STR01E. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο πρώην πιλότος της Φόρμουλα 1, Λούκας ντε Γκράσιi με το μονοθέσιο της Abt που έχει την ανεπίσημη υποστήριξη της Audi. Ο Βραζιλιάνος είχε συμβιβαστεί με την τρίτη θέση αλλά τελικά επωφελήθηκε της σύγκρουσης του  προπορευόμενου οδηγού -Poleman,  Νίκολας Προστ (γιος του Αλέν Προστ).
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μηχανοκίνητος αθλητισμός
Formula 1